کتاب «بانکداری اسلامی» منتشر شد

کد خبر: 80443 دوشنبه 18 آذر 1392 - 12:50
کتاب «بانکداری اسلامی»  منتشر شد

کتاب «بانکداری اسلامی؛ رویکرد اقتصادی و فقهی» به قلم دکتر احمد شعبانی، که به طرح مباحث نظری و تحلیلی اقتصادی، مبتنی بر ساختارها، عقود بانکی و آرای فقهی اختصاص دارد، به تازگی از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شده است.

براساس گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، این اثر در هشت فصل با عناوین «تعاریف»، «چیستی و ماهیت پول»، «تحلیل نظریه‌‌های بهره و ربا»، «تاریخچه، اصول و ساختار عمومی بانکداری اسلامی»، «روش‌های تجهیز منابع در بانکداری بدون بهره»، «روش‌های اعطای تسهیلات»، «روش‌های اعطای تسهیلات یا عقود مبتنی بر نرخ سود ثابت» و «ساختار عملیات ارزی و سیاست پولی در بانکداری بدون ربا»، به مبانی اسلامی کردن اقتصاد و علم اقتصاد متعارف، توجه دارد.

در بخشی از این اثر نوشته شده است: این کتاب به مباحث نظری و تحلیلی اقتصادی، مبتنی بر ساختارها، عقود بانکی و آرای فقهی می‌پردازد. تحلیل مطالعات هنجاری، ضرورت وجود پول و مبادله، مساله جبران کاهش ارزش پول، بهره و ربا در قرآن، پشتوانه پول، خدمات بانک‌ها، عقد قرض‌الحسنه، مساقات، عقد فروشی اقساطی، ابزارهای غیرمستقیم و نسبت سپرده قانونی از جمله موضوعاتی هستند که مخاطبان این کتاب با آن آشنا می‌شوند.

مؤلف می‌افزاید: در قانون عملیات بانکی بدون بهره، تمرکز بر الگوی مباح بانکداری است، نه الگوی بانکداری اسلامی، زیرا برای طراحی نظام مالی اسلامی، توجه سیستمی به همه ابعاد مسئله لازم است.

براساس این گزارش، نخستین چاپ کتاب «بانکداری اسلامی؛ رویکرد اقتصادی و فقهی»، با شمارگان 700 نسخه، در 404 صفحه، به بهای 110 هزار ریال از سوی واحد نشر دانشگاه امام صادق(ع) روانه بازار کتاب شده است.

علاقمندان می‌توانند جهت خرید این کتاب به این لینک مراجعه نمایند.

صفحه تازه های نشر