ريیس شورای فقهی بانک مرکزی با اشاره به واحدهای سنجش و اندازه گیری مانند متر و کیلو که تغییر نمی کنند، گفت: واحد پول کشور نیز نباید دچار نوسان و تغییر شود.
وی همچنین ادامه داد: بانک مرکزی وظیفه دارد حجم پول در اقتصاد را به وسیله کفایت سرمایه و سایر مقررات کنترل کند. وی افزود: یکی دیگر از وظایف بانک مرکزی مربوط به نظام ارزی کشور از جمله مدیریت تقاضای ارز و جلوگیری از فرار سرمایه است.
ريیس شورای فقهی بانک مرکزی در ادامه به تقویت استفاده از پیمانهای دو و چند جانبه پولی، تهاتر و سایر روشها برای کاهش استفاده از دلار و استفاده از پول ملی اشاره کرد و گفت: به منظور مدیریت ارز کشور الزام صادرکنندگان برای وارد کردن ارز واردات به داخل از مبادی بانکمرکزی ضروری است. برای اجرای بهتر این مسئله نیز اعمال مشوقهای صادراتی باید در نظر گرفته شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت: به نظر بنده با توجه به این که برای اکثر مردم تومان شناختهترشده است پیشنهاد میشود معیار پول ملی کشور نیز تومان باشد تا محاسبات سادهتر و استفاده از آن آسان شود.
مصباحی مقدم گفت: در آخر هم حذف دلار از مبادلات داخلی و خارجی و انعقاد پیمانهای پولی با کشورهای هدف، استقلال و اقتدار بانک مرکزی، مدیریت ارتباطات بانک مرکزی با دولت و سایر بانکها به منظور جلوگیری از اضافه برداشتها و منطقی سازی شعب بانکها محورهای دیگر سخنان رئیس شورلی فقهی بانک مرکزی بود.
در سی امین همایش سیاست های پولی و بانکی که در روزهای دوشنبه و سه شنبه ۲۲ و۲۳ خرداد برگزار می شود، تمام علاقه مندان از سراسر کشور می توانند به صورت مجازی در این همایش از وبسایت https://mepac.mbri.ac.ir/ شرکت کنند.