با پذیرش این استانداردها، تعداد کل استانداردهای شرعی AAOIFI تصویبشده در بانک مرکزی پاکستان به بیست مورد میرسد در حالی که سایر استانداردها نیز در دست بررسی و تصویب هستند. دستورالعملهای مصوب بانک مرکزی پاکستان در کنار پذیرش استانداردهای AAOIFI به هماهنگکردن روشها و رویههای شرعی در صنعت بانکداری اسلامی کمک قابل توجهی خواهد کرد.
دبیر کل سازمان حسابداری و حسابرسی موسسههای مالی اسلامی (AAOIFI)[1] از اینکه بانک مرکزی پاکستان ۴ استاندارد شرعی دیگر AAOIFI را برای صنعت بانکداری و مالی اسلامی خود تصویب نموده است، ابراز خرسندی نمود. هماهنگی و استانداردسازی صنعت و همسویی با استانداردهای جهانی نقش مهمی در دستیابی به اهداف استراتژیک بانک مرکزی پاکستان و توسعه صنعت مالی اسلامی خواهد داشت.
علاوه بر این، کمیسیون بورس و اوراق بهادار پاکستان[2] (SECP) نیز هفت استاندارد شرعی AAOIFI را پذیرفته است و دستورالعملهای مربوطه را صادر کرده است. همچنین این کمیسیون در سال ۲۰۲۲ به سازمان حسابداری و حسابرسی موسسههای مالی اسلامی به عنوان یکی از اعضای آن سازمان ملحق شده است و مذاکرات لازم برای همکاری بیشتر در حوزههای مشترک در حال انجام میباشد.
علاقهمندان میتوانند جهت دریافت اطلاعات تکمیلی به این نشانی مراجعه نمایند.
لیلا محرابی (کارشناس پژوهشکده پولی و بانکی)