سرمایهگذاری مشارکتی در حال حاضر کلمه پرطرفدار در حوزه مالی اسلامی است. با این حال، در اعمال و انعقاد قراردادهای چندلایه و غیرشفاف تجاری برای مقاصد سرمایهگذاری، ناسازگاری وجود دارد. این امر به واگرایی بین شریعت و قانون عرفی کمک کرده و باعث ایجاد مشکلات و مخاطرات حقوقی سیستماتیک در حوزه مالی اسلامی شده است.
نویسندگان کتاب «قرارداد سرمایهگذاری شرعی» ابزار قانونی را در قالب یک قرارداد مشروع معرفی میکنند. این قرارداد به دقت پیشنویس شده است تا این اطمینان حاصل شود که با اصول و ضوابط شرعی منطبق و سازگار میباشد. این قرارداد همچنین میتواند در حوزههای قضایی کامنلا نیز استفاده شود به طوریکه امکان اجرای سرمایهگذاری مبتنی بر تسهیم ریسک را در حوزه مالی اسلامی فراهم کند.
جزئیات دقیقی که در این کتاب ارائه شده است، ملاحظات کلیدی را که باید هنگام تهیه پیشنویس چنین توافقهایی مورد توجه قرار گیرد، توضیح میدهد تا سرمایهگذار و سرمایهپذیر هنگام انعقاد چنین قراردادی بدانند که دقیقا چه انتظاری باید داشته باشند.
بدون تردید، اجرای صحیح موافقتنامه سرمایهگذاری شرعی، مسیر روشنی را برای همگرایی هماهنگ بین شریعت و قانون عرفی هموار میکند و منجر به توسعه بیشتر مالی اسلامی برای تبدیل شدن به نیروی قویتر و غیرقابل توقف در صنعت مالی میشود.
شایان ذکر است، این کتاب از ۱۰۰ صفحه تشکیل شده و توسط نشر دانشگاهی «دِگرویتر» در ۸ فوریه 2021 منتشر شده است.
علاقهمندان میتوانند جهت دریافت اطلاعات تکمیلی به این نشانی مراجعه نمایند.
فرشته ملاکریمی (کارشناس پژوهشکده پولی و بانکی)