به گزارش پورتال بانکداری اسلامی و به نقل از سایت هیئت خدمات مالی اسلامی، این هیئت اقدام به انتشار شانزدهمین گزارش و مقاله تحقیقاتی خود در موضوع مباحث مقرراتی و نظارتی در عملیات گیشه بیمه اسلامی کرد.
در این گزارش (WP-16) به مباحث مقرراتی و نظارتی در گیشههای ارائهدهنده خدمات بیمه اسلامی (تکافل[1]) در بین کشورهای عضو این هیئت پرداخته شدهاست. یافتهها حاکی از آن است که مجموعه ابزار نظارتی موجود، الزامات ورود به بازار و همچنین اصول اصلی فرآیند بررسی نظارتی (اصلاح بازار) را در بر میگیرد. این مجموعه ابزارها به منظور ارزیابی کفایت انطباق یک گیشه بیمه اسلامی و میزان پاسخگویی ارگانهای حکومتی با هدف حفاظت از منافع ذینفعان استفاده میشود. علاوه بر این، این مجموعه ابزارها به مقامات نظارتی در راستای ارتقا یک سیستم یکپارچه یاری میرسانند. سیستمی یکپارچه که در آن مواردی همچون ارزیابی چهارچوب حاکمیتی، کفایت سرمایه، چهارچوب مدیریت ریسک و همچنین کلیه موارد مربوط به زمینههای نظارت بر گیشههای بیمه اسلامی در نظر گرفته میشود.
دکتر بیلو لاوال دانباتا[2]، دبیرکل هیئت خدمات مالی اسلامی، با بیان این نکته که شانزدهمین مقاله این هیئت در مورد اصول اساسی در مبحث مقرراتی و نظارتی بر گیشههای ارائهدهنده خدمات بیمه اسلامی است، خاطر نشان کرد که در مقاله مذکور مسائل و چالشهای خاص این حوزه به ویژه با در نظرگرفتن اصول و معیارهای مربوطه شناسایی شدهاست. از دیگر مواردی که در این مقاله بدان اشاره شده، الزامات شرعی در عملیات گیشه بیمه اسلامی میباشد.
نسخه الکترونیکی گزارش حاضر در وب سایت IFSB در دسترس عموم قرار دارد. علاقهمندان میتوانند جهت دریافت اطلاعات تکمیلی به این نشانی مراجعه نمایند.
زینب بیابانی (کارشناس پژوهشکده پولی و بانکی)