به گزارش پورتال بانکداری اسلامی و به نقل از سایت خبری gulfnews، وسیم سیفی؛ معاون بانکداری خرد و مدیریت ثروت اظهار داشت: بانک اسلامی امارات متعلق به شرکت خدمات مالی و بانکداری امارات(Emirates NBD) ، به دلیل تقاضای زیاد در خصوص خدمات بانکداری اسلامی، استراتژی بانکداری خردِ متمرکز و همچنین ارائه فناوریهای دیجیتال نوآورانه، در حال افزایش دارایی، سودآوری و کیفیت دارایی خود میباشد. این بانک در سه ماهه نخست سال 2019، رقم سود خالص 411 میلیون درهم را به خود اختصاص داد که با افزایش 97 درصدی در سال گذشته و رشد 54 درصدی در سه ماهه سوم سال همراه بوده است. این میزان از سود، بالاترین سود خالص سه ماهه از زمان تأسیس بانک در سال 2004 تاکنون بوده است.
بانک اسلامی امارات عملکرد قوی خود در یک محیط اقتصادی نسبتا چالشبرانگیز را به تداوم اصلاحات در زمینه هزینه ریسک، ترازنامه سالم، کیفیت اعتباری پایدار و نقدشوندگی بهتر نسبت میدهد. نتایج مالی مربوط به ماههای گذشته اثبات میکند که این بانک مسیر طولانی را از زمان اهرمزدایی مالی (کاهش نسبت بدهی به سرمایه) و سودآوری پایین در سالهای 2016 تا 2017 تا رشد قوی ترازنامه، افزایش درآمد حاصل از سرمایهگذاری و درآمد کارمزدی و همچنین کاهش مطالبات مشکوکالوصول طی کرده است.
سیفی بیان داشت: ما شاهد پتانسیل عظیمی برای رشد بانکداری اسلامی در سالهای پیشرو، در سرتاسر جهان و در امارات متحده عربی هستیم. در امارات متحده عربی، تقاضا برای محصولات و خدمات بانکداری اسلامی در حال فزونی است، و شاهد جذب بیشتر مصرفکنندگان مسلمان و غیر مسلمان هستیم. بانکداری اسلامی به افزایش جذابیت در بازار امارات متحده عربی ادامه میدهد و سهم بازار خود را از نرخ تکرقمی به بیش از 20 درصد رسانده است و همچنان در مسیر رشد قرار دارد. در 12 ماه گذشته، کل داراییهای بانکهای متعارف نرخ رشد 4 تا 4.5 درصدی را تجربه کردند در حالی که باتکهای اسلامی 7 درصد رشد داشتهاند.
امارات متحده عربی با توجه به سهم بازار قابل توجه وامدهندگان اسلامی در سایر بازارهای اصلی، یک راهبرد امیدوارکننده برای رشد بانکداری و مالی اسلامی به شمار میآید. برای مثال، در مالزی، سهم بانکداری اسلامی حدوداً 25 تا 26 درصد است و در کویت حدود 40 درصد است. این رقم به میزان قابل توجهی در عربستان سعودی تا 50 درصد افزایش مییابد. پیشبینی میشود در امارات متحده عربی، نفوذ بانکداری اسلامی در سالهای پیش رو از 25 درصد عبور کند.
یکی از عواملی که موجب رشد بخش بانکداری اسلامی میشود، اولویت رو به رشد محصولات و خدمات متناسب با شریعت است. عامل دیگر این است که بانکهای اسلامی از لحاظ ارائه محصولات، کیفیت خدمات و قابلیتهای دیجیتالی به سطح همتایان متعارف خود دست خواهند یافت.
سیفی افزود: بانکهای اسلامی در زمینه بهبود برداشتهای مصرفکنندگان و همچنین ارتقای سطح تجارب مشتریان، پیشرفت قابل توجهی داشتهاند. یافتههای مربوط به شاخص بانکداری اسلامی سال 2018 توسط بانک اسلامی امارات نشان داد که در حال حاضر مصرفکنندگان اماراتی، بانکهای اسلامی را قابل اعتمادتر، متمرکزتر بر جامعه و از لحاظ مالی مناسبتر از همتایان متعارفشان تلقی میکنند.
وی در پایان اذعان داشت: یافتههای ما نشان میدهد که 55 درصد از مصرفکنندگان اماراتی در سال 2018 حداقل یک محصول بانکداری اسلامی داشتهاند که از 52 درصد در سال 2017 فراتر رفته است. همچنین، ما شاهد افزایش 12 درصدی تعداد مشتریان غیرمسلمان برای پذیرش یک محصول مالی اسلامی در آینده هستیم.
علاقهمندان میتوانند جهت دریافت گزارش کامل این خبر به این نشانی مراجعه نمایند.
فرشته ملاکریمی