کتاب «بانکداری اسلامی (۲): بانکداری مرکزی اسلامی و سیاست‌گذاری پولی و ارزی» شایسته تقدیر شد

کد خبر: 294202 یکشنبه 14 بهمن 1397 - 9:1
کتاب «بانکداری اسلامی (۲): بانکداری مرکزی اسلامی و سیاست‌گذاری پولی و ارزی»  شایسته تقدیر شد

جلد دوم کتاب بانکداری اسلامی با عنوان : «بانکداری اسلامی (۲): بانکداری مرکزی اسلامی و سیاست‌گذاری پولی و ارزی» که در سال ۱۳۹۶ توسط پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی و به قلم دکتر سید عباس موسویان و دکتر حسین میثمی منتشر شده بود، در بیستمین همایش کتاب سال حوزه به عنوان اثر شایسته تقدیر (در گروه اقتصاد) شناخته شد.

این همایش به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای حوزه عملیه، با حضور حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (از مراجع بزرگوار تقلید)، آیت الله اعرافی (مدیر حوزه‌های عملیه)، علما، فضلا و محققان حوزوی در تالار همایش‌های مدرسه عالی دارالشفا قم برگزار شد.

لازم به ذکر است که کتاب: «بانکداری اسلامی (۲): بانکداری مرکزی اسلامی و سیاست‌گذاری پولی و ارزی» یکی از معدود آثار منتشر شده در حوزه مهم بانکداری مرکزی اسلامی می‌باشد که در آن تلاش شده است تا مبانی نظری فعالیت‌های بانک مرکزی و مهم‌ترین مسائل قابل‌ طرح در فعالیت‌های این بانک (مانند خلق پول) از منظر اسلامی تحلیل شود. علاوه‌ بر این، ابزارهای متعارف مورد استفاده بانک‌های مرکزی برای سامان‌دهی سیاست‌های پولی و ارزی از منظر اسلامی نقد و ابزارهای جدید و منطبق با شریعت پیشنهاد شده‌اند.

ساختار این کتاب بدین‌صورت است که گفتار اول (شامل سه فصل) به کلیات و مبانی مرتبط با بانکداری مرکزی اسلامی می‌پردازد و در آن مباحث مهمی چون بازار پول اسلامی و موضوع‌شناسی ربا و بهره مطرح می‌شود. گفتار دوم (شامل دو فصل) به آسیب‌شناسی تجربه ایران و برخی دیگر کشورهای اسلامی در اجرای بانکداری مرکزی در چهارچوب شرعی اختصاص می‌یابد. گفتار سوم (شامل پنج فصل) به نقد ابزارهای متعارف سیاست‌گذاری پولی از منظر فقهی و طراحی ابزارهای اسلامی جدید می‌پردازد و از منظر کاربردی مهم‌ترین بخش تحقیق را شکل می‌دهد. تحلیل ابزارهای مدیریت بازار ارز و سیاست‌گذاری ارزی، در گفتار چهارم (شامل دو فصل) پیگیری می‌شود. در این گفتار به بحث مهم و جدید بازار مشتقات ارزی اسلامی پرداخته می‌شود. گفتار پنجم (شامل پنج فصل) به ارزیابی و تحلیل برخی مباحث مهم و تکمیلی در موضوع بانکداری مرکزی اسلامی می‌پردازد که شامل بحث خلق پول، جبران کاهش ارزش پول، اتحاد مالکیت، و تحلیل قوانین می‌شود. فصل آخر نیز به نتیجه‌گیری، توصیه‌های سیاستی، و ارائه پرسش‌های حل‌نشده در حوزه بانکداری مرکزی اسلامی برای تحقیقات آینده اختصاص می‌یابد.

در پایان یادآور می‌شود کتاب «بانکداری اسلامی (۲): بانکداری مرکزی اسلامی و سیاست‌گذاری پولی و ارزی» با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و با بهای ۴۰۰۰۰۰ ریال توسط پژوهشکده پولی و بانکی به چاپ رسیده است.

فهرست مطالب کتاب بانکداری اسلامی (۲)

لینک خرید اینترنتی کتاب بانکداری اسلامی (۲)

لینک خرید اینترنتی کتاب بانکداری اسلامی (۱)

علاقمندان می‌توانند جهت اطلاع بیشتر از سایر برگزیدگان بیستمین همایش کتاب سال حوزه به این نشانی مراجعه نمایند.