به گزارش سایت arabnews، براساس تحقیقات انجام شده، داراییهای بانکداری اسلامی کشور امارات متحده عربی (بالغ بر 522 میلیارد درهم) به پیشرفت بخش حلال این کشور کمک خواهد کرد. بنابر این گزارش، هفت بانک اسلامی از 23 بانک ثبت شده در امارات متحده عربی تقریباً یک پنجم داراییهای بانکی این کشور را تشکیل میدهد.
طبق آخرین گزارش سه ماهه بانک مرکزی امارات متحده عربی، داراییهای بانکهای اسلامی در سه ماهه اول سال 2017 نسبت به بانکهای متعارف بیش از سه برابر رشد کرده است. در واقع در سه ماهه اول سال 2017، رشد داراییهای بانکهای اسلامی در حدود 3.2 درصد بوده و نسبت به بانکهای متعارف با دارایی در حدود 1 درصد، از میزان بیشتری برخوردار بوده است. این در حالی است که بر اساس گزارش منتشر شده توسط بانک مرکزی امارات متحده عربی، بانکهای اسلامی به طور سالانه 8 درصد و بانکهای متعارف 5.9 درصد رشد داشتهاند.
سهم داراییهای بانکهای متعارف نیز در پایان سال 2017، 80.3 درصد از کل است در حالی که سهم داراییهای بانکهای اسلامی 19.7 درصد میباشد. همچنین رشد تأمین مالی بانکهای اسلامی نسبت به بانکهای متعارف برتری داشته است. این رشد در سه ماهه اول سال 2017 تقریباً در تمام حوزهها به استثنای تامین مالی دولت و GRE بوده است.
اعتبار ناخالص بانکهای اسلامی در امارات متحده عربی نیز از رشد 8.4 درصدی بالغ بر 343 میلیارد درهم برخوردار بوده است و در مقایسه با نرخ رشد اعتبار ناخالص بانکهای متعارف در سه ماهه اول سال 2017، تقریبا دو برابر شده است. به همین ترتیب، اعتبار داخلی بانکهای اسلامی نیز در سه ماهه اول سال 2017 به میزان 7.4 درصد افزایش یافته و به 325 میلیارد درهم رسیده است. این نرخ تقریبا دو برابر رشد 4.1 درصدی بانکهای متعارف بوده است.
داراییهای بیشتر و نرخهای رشد ناخالص اعتباری، بانکهای اسلامی را قادر به تأمین مالی صنایع حلال کرده و به افزایش رشد فعالیتهای اقتصادی حلال یا اسلامی نیز کمک کرده است. در زمان وقوع بحران مالي جهاني 2008-2009 بانکهاي اسلامي که در زمينه مالي اخلاقي، وامهای مبتنی بر دارایی و فعاليتهاي مالي با ريسک بالا فعاليت ميکردند، قویتر ظاهر شدند و نسبت به بانکداری متعارف توانستند بر تستهای استرس بهتر غلبه کنند.
علاقهمندان میتوانند جهت دریافت گزارش این خبر به این نشانی مراجعه نمایند.