دوفصلنامه تحقیقات مالی اسلامی، در شماره ۱۰ از سال پنجم خود مقالهای با عنوان «صکوک مشارکت ترکیبی؛ ابزار اسلامی تأمین مالی طرحهای دانشبنیان» به قلم مجید شهریاری منتشر کرده است.
در چکیده این مقاله میخوانیم:
« تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان در سالهای اخیر به عنوان یک موضوع راهبردی در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی، مورد توجه بانکها قرار گرفته است. در این راستا تشکیل صندوقهای خطرپذیر و نیز تخصیص خطوط اعتباری را میتوان از جمله اقدامات اساسی شبکه بانکی در این حوزه دانست.
لکن چالشهای بسیاری در مسیر نیل به تأمین مالی اثربخش شرکتهای دانشبنیان همچون ریسکهای موجود، نبود الگوهای نظارتی، رویکردهای اعتباردهی و ارزشگذاری طرحهای دانشبنیان و... وجود دارد که علیرغم مطالعات وسیع به عمل آمده، همچنان فضای بهبود در این حوزه را فراهم ساخته است.
در این زمینه بانک توسعه صادرات با عنایت به نقش حمایتی خود در بخش صادرات، مطالعات تخصصی مرتبطی را در دست انجام دارد که ارائه الگوی ابزارهای اسلامی ترکیبی را میتوان از جمله این دستاوردها دانست.
مقاله حاضر که به تبیین جوانب این الگو خواهد پرداخت، به صورت زیر ترکیببندی شده است؛ در ابتدا با مروری بر آمارهای مرتبط با سرمایهگذاری خطرپذیر در ایران و جهان و نیز برخی بررسیهای میدانی، وضعیت فعلی تأمین مالی دانشبنیان مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛ در ادامه با تدوین ادبیات موضوعی و نیز مطالعات کتابخانهای، وضعیت مطلوب ترسیم خواهد شد. مرحله بعد ضمن ارائه مدل پیشنهادی، تلاش دارد تا پوشش شکاف میان وضعیت فعلی و وضعیت مطلوب در سرمایهگذاری دانشبنیان را مدنظر قرار دهد، در نهایت نیز با بکارگیری نظرات کارشناسان، اعتبار مدل ارائه شده مورد تحلیل قرار خواهد گرفت.»
علاقمندان میتوانند این مقاله را از این نشانی دریافت نمایند.