به گزارش Zawya ، عمده پروژههای زیربنایی در خاورمیانه و در کشورهای جنوب صحرای آفریقا به طور فزایندهای به هدف کلیدی سرمایهگذاران اسلامی تبدیل شده است. میلیاردها دلار سرمایه پروژههای اقتصاد اسلامی در حال رشد، یک منبع بالقوه سرمایهگذاری برای انواع زیرساختهای عظیمی است که منجر به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای آفریقایی میشود. با این وجود، محیط قانونی و مقرراتی در کشورهای جنوب صحرای آفریقا نیازمند تکامل بیشتر برای انطباق با نیازهای سرمایهگذاران شریعت است.
زیرساختها به عنوان نیروی محرکه برای رشد سریع و مداوم اقتصاد جدید در بیشتر کشورهای افریقایی به شمار میرود. لذا به منظور حفظ مسیر و جایگاه خود و همچنین تحقق بخشیدن به وعدهها، این کشورها به جذب سطح قابل توجهی از سرمایه پروژهها برای توسعه و تأمین وجوه نیازمند هستند.
جامعه سرمایهگذاری اسلامی معمولا تمایل به مشارکت سرمایههای خود در پروژههایی دارند که منافع اقتصادی و اجتماعی شفافی برای مردم و سهامداران (ذینفعان) ایجاد میکند. بنابراین برای پرکردن این شکاف لازم است یک محیط نظارتی ساختاریافته برای انجام معاملات منطبق بر شریعت شکل گیرد.
پیشبینی هزینههای زیرساختی در منطقه جنوب صحرای آفریقا شامل رشد ۱۰ درصدی در سال، طی دهه آینده است (بیش از ۱۸۰ میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۵ و دستیابی به سهم ۲ درصدی از بازار جهانی). در دو سال اخیر، کشورهای جنوب آفریقا توانستند اوراق بهادار اسلامی (صکوک اسلامی) به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار منتشر نمایند که به عنوان بزرگترین صکوک منتشرشده توسط کشورهای جنوب صحرای آفریقا شناخته شده است. همچنین این اوراق، سومین صکوکی است که توسط کشور غیر اسلامی منتشر شده است. بدون شک این موفقیت زمینه جذب بیشتر سرمایهگذاران اسلامی را ایجاد نموده است.
اقتصاد اسلامی با پیشبینی نرخ رشد سالانه ۸ درصدی، دستیابی به ارزشی حدود ۳ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۰ (۱.۹ تریلیون دلار در پایان سال ۲۰۱۶) را هدفگذاری کرده است. از نظر بخشی نیز دو برابر شدن اندازه داراییها از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ به نوعی اهمیت تعامل با بانکهای اسلامی را برجسته میکند. درواقع داشتن رویکرد ارزشمحور (توجه به منافع اجتماعی) برای سرمایهگذاری به نوعی زمینه ایجاد تأمین مالی اسلامی و مسیر جدیدی را در کشورهای در حال توسعه برای سرمایهگذاران فراهم مینماید.
تدوین: لیلا محرابی