به گزارش MIFC، در حال حاضر صندوق جهانی اسلامی و بخش مدیریت ثروت از رشد قابل توجهی برخوردار بوده و از طریق تقاضای زیاد سرمایهگذاران مسلمان و غیرمسلمان مورد حمایت قرار گرفته است. در سطح جهانی، ارزش ثروت مهمترین قطبهای مالی اسلامی از جمله خاورمیانه و افریقا با رشد ۱۷ درصدی به حدود ۵ میلیارد دلار (در سال ۲۰۱۳) افزایش یافته است. این در حالی است که ارزش کل داراییهای جهانی اسلامی تحت مدیریت این صندوقها در اوایل سال ۲۰۱۶، حدود ۵۸ میلیارد دلار و تعداد این صندوقها ۱۰۵۳ بوده است.
در واقع، صندوق جهانی اسلامی و بخش مدیریت ثروت رشد قابل توجهی را به واسطه افزایش جامعه مسلمانان علاقهمند به سرمایهگذاری مازاد وجوه به شیوههای منطبق با شریعت و همچنین تمایل سرمایهگذاران غیرمسلمان برای تنوعبخشیدن به سرمایهگذاریهایشان از طریق صندوقهای منطبق با شریعت، نوآوری بیشتر و خدمات و تولیدات جامع ارايه شده، تجربه نموده است.
به طور کلی، مدیریت ثروت اسلامی یک حوزه جدیدی از عملیات صنعت مالی است و به عنوان بهترین خدمت در راستای فراهمسازی این نیازهای در حال رشد شناخته شده است. لذا، با توجه به اهمیت موضوع، مرکز بینالمللی مالی اسلامی مالزی (MIFC[1]) اقدام به انتشار گزارشی در ارتباط با مدیریت ثروت اسلامی در سال ۲۰۱۶ نموده است.
در این گزارش، پس از بررسی آماری داراییهای اسلامی تحت مدیریت این صندوقهای اسلامی و همچنین تعداد آنها به تفکیک کشورهای مختلف، به معرفی تاریخچه و ریشه مدیریت ثروت اسلامی میپردازد. سپس اهمیت و نقش نهادها و موسسات مالی اسلامی در مدیریت ثروت مورد واکاوی واقع شده و به صورت موردی به آشنایی مدیریت ثروت اسلامی در بانکهای کشورهای مختلف از جمله امارات و مالزی میپردازد. در پایان نیز به چارچوب مقرراتی، نهادهای تنظیم مقررات و چالشهای پیشروی مدیریت ثروت اسلامی در جهان پرداخته شده است.
علاقمندان میتوانند جهت دسترسی به متن کامل گزارش به این نشانی مراجعه نمایند.