مدیرعامل بانک رسالت از اجرای آزمایشی طرح بانکداری اجتماعی با همکاری پژوهشکده پولی و بانکی و بانک مرکزی خبر داد و گفت: بیش از یک هزار و ۵۰۰ کانون فعال در طرح بانکداری اجتماعی تاکنون مشارکت کردهاند و ما در حال اجرای آزمایشی این طرح هستیم که با استقبال بانک مرکزی و پژوهشکده پولی و بانکی روبهرو شده است.
محمدحسين حسين زاده در نشستی خبری با بیان اینکه این بانک تنها در زمینه قرضالحسنه فعالیت میکند، گفت: یکی از اهداف ما هدایت قشر مخاطب برای هزینهکرد تسهیلات دریافتی در کارآفرینی و تولید است.
وی به محصول جدید این بانک در زمینه «بانکداری اجتماعی» اشاره کرد و افزود: ما برای نهادینه کردن محصول جدید خود در حال همکاری با بانک مرکزی و پژوهشکده پولی و بانکی هستیم، آحادی از جامعه که گروه کانون را در داخل کانونهای خانوادگی، مساجد، دوستی و دانشجویی تشکیل میدهند، میتوانند از خدمات اجتماعی ما استفاده کنند.
حسین زاده ادامه داد: بانک رسالت خدمات نوینی در زمینه بانکداری مجازی و نوین دارد و ما میتوانیم به کانونهای مختلف خدماترسانی کنیم.
پرداخت تسهیلات ۳۰۰ میلیون ریالی
وی با تاکید بر اینکه این بانک به هيچ منابع دولتي و نفتي وصل نيست و از منابع خرد مردمي و تعاونی تامین مالی میشود، افزود: این بانک حداكثر تا ٣٠٠ ميليون ريال تسهيلات پرداخت میکند ضمن اینکه تسهيلات این بانک به كاركنان حتي با محاسبه وديعه مسكني كه به مديران خود مي پردازد زير يك درصد است.
وی ادامه داد: این بانک تا پايان سال ٩٤، يك ميليون و ٥٠٠ هزار تسهیلات را پرداخت كرده كه ميانگين آنها ٨٣ ميليون ريال است؛ البته این در حالی است که سپرده ٩٥ درصد مردم زير ١٠٠ ميليون ريال بوده و تنها ٦ درصد بيش از ١٠٠ ميليون ريال سپرده دارند.
حسین زاده با تاکید بر اینکه بانک رسالت، بانكي اجتماعي است و كسب و كار سودمدار براي ما تعريف نشده است، گفت: این بانک ارایه خدمات به دهكهاي متوسط كشور و جامعه را هدفگذاری کرده است، زيرا دهكهاي پايين توانايي پرداخت اقساط را ندارند و دهك هاي بالا وام خرد نمي خواهند.
مدیر عامل بانک رسالت ادامه داد: هر چند این بانک رقيبي براي شبكه بانكي نيست اما در عین حال طبيعي است كه رقابت سالم وجود دارد هر چند که ما به واسطه قرضالحسنه بودن رقيب بانكهاي تجاري نيستيم بلكه مكمل يكديگريم. فعاليت ما بخشي از مسووليت اجتماعي است ضمن اینکه علاقهمند به ورود به امور تجاري نيستيم زیرا تخصص ما قرضالحسنه خرد اجتماعي است.
۷۷ هزار میلیارد ریال منابع در اختیار داریم
حسین زاده در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سوالی گفت: در سال ۱۳۹۲ در حالی بانک رسالت فعالیت خود را آغاز کرد که ما کمتر از ۱۰ هزار میلیارد ریال منابع در اختیار داشتیم ولی امروز منابع ما به ۷۷ هزار میلیارد ریال رسیده و این روند روبه رشد ادامه دارد.
وی توضیح داد که منابع بانک رسالت نسبت به سال گذشته از رشد دو برابری برخوردار بوده است.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت در پاسخ به سوال دیگری درباره پرداخت تسهیلات به کارکنان و مدیران این بانک، اظهار داشت: تسهیلاتی که به کارکنان خود و حتی با محاسبه تسهیلات ودیعه مسکنی که به مدیران انتقال یافته از شهرستانها داده شده، کمتر از یک درصد تسهیلاتی است که پرداخت کردهایم.
حسین زاده درباره معوقات این بانک از محل دریافت اقساط تسهیلات نیز گفت: این رقم تنها دو درصد از تسهیلات را تشکیل می دهد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تعداد شعبات این بانک تصریح کرد: هر چند بانک رسالت دارای ۲۸۲ شعبه در سراسر کشور است اما به دنبال کاهش تعداد شعبات هستیم بنابراین نه تنها توسعه شعب در دستور کار نیست بلکه میخواهیم به سمت بانکداری بدون شعبه یا با تعداد شعب کم حرکت کنیم.
منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران( ایبِنا)