برلین از پیشروان تامین مالی اسلامی در جهان است

کد خبر: 262303 یکشنبه 19 اردیبهشت 1395 - 10:43
برلین از پیشروان تامین مالی اسلامی در جهان است

مسئول بلندپایه سیاستگذاری موسسه ملی نظارت مالی آلمان
(federal financial supervisory authorithy) موسوم به بافین (BaFin) گفت: این کشور از پیشروان تامین مالی اسلامی (Islamic Finance) در جهان است.

یوهانس انگلس (Johannes Engels) افزود: بیش از پنج میلیون و 500 هزار مسلمان در آلمان زندگی می کنند که گرایش آنان به بانکداری اسلامی و اوراق بهادار اسلامی به سرعت در حال افزایش است.

وی اضافه کرد: 100 هزار نفر از آنان، می توانند کسب و کار خود را با موفقیت ایجاد کنند. در بخش بانکداری اسلامی آلمان نیز 2500 نیروی کار در موسسه های مختلف مالی شاغلند.

انگلس ادامه داد: آلمان نخستین بانک اسلامی در غرب را تاسیس کرده است و برخی بانک و شرکت‌های بیمه مهم آلمان در امارات متحده عربی، اندونزی و مالزی، نمایندگی های اسلامی دایر کرده‌اند.

وی شیوه تامین مالی اسلامی را یک شاخه جوان دانست و افزود: اکنون تحقیق در این زمینه مورد توجه دانشگاه های آلمان است.

مسئول بلندپایه سیاستگذاری موسسه ملی نظارت مالی آلمان در حاشیه هشتمین همایش بین‌المللی بازار سرمایه اسلامی افزود: شریعت یک منبع ارزشمند است و بر اساس متون اسلامی، دریافت بهره، راه‌اندازی کسب و کارهایی با زمینه فعالیت نامشخص و غیرشفاف یا پرریسک و همچنین شرط بندی با شریعت اسلام سازگاری ندارد.

وی افزود: اوراق بهادار اسلامی ابزاری است که به طور گسترده برای تامین مالی در جهان اسلام استفاده می‌شود و نرخ بهره در آن با سهم بردن از سود جایگزین شده است و از سوی شرکت هایی صادر می‌شود که کسب و کار آنها حلال است.

انگلس گفت: ایران، امارات، مالزی، عمان، مالزی، سنگاپور و اندونزی نمونه های بسیار خوب و سودمند برای تعیین هدف و دورنمای تامین مالی اسلامی به شمار می‌روند.

وی اضافه کرد: با این همه در زمینه صدور مجوز و همچنین در بعد نظارت بر اجرا، نباید از بررسی و ارزیابی ابزارهای مالی غافل شد.

هشتمین همایش بین المللی بازار سرمایه اسلامی با حضور نمایندگان 40 کشور مانند آلمان، روسیه، فرانسه، سوئیس، کره جنوبی، هند، چین و یونان روزهای سه شنبه و چهارشنبه گذشته (چهاردهم و پانزدهم اردیبهشت) در تهران برگزار شد.

بررسی ساختار و عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری اسلامی، ریسک‌های مالی مرتبط با سرمایه‌گذاری در واحدهای صندوق‌های اسلامی، حاکمیت شرعی در نهادهای مالی اسلامی، نظام‌های قانونگذاری در زمینه صندوق‌های اسلامی و بانک‌های سرمایه‌گذاری و خدمات آنها در چارچوب منطبق با شریعت از مهمترین‌ محورهای این همایش بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا