این کتاب افزون بر تاریخچه، تعاریف و انواع اوراق بهادار اسلامی و اوراق سلف، به بررسی مفصل عقد سلف و زوایای گوناگون آن پرداخته است. ابداع ابزارهای مالی مختلف در سراسر دنیا یکی از عوامل موثر در پیشرفت بازارهای مالی و عمده هدف آن یعنی تامین مالی طرحها و بنگاههای اقتصادی است. این ابزارها که به تبع نیازهای مختلف سرمایهگذاران و بنگاهها طراحی میشوند، هر یک ویژگیهای مالی و حقوقی خاص خود را دارند.
کتاب «سلف و اوراق سلف؛ بررسی فقهی- اقتصادی» به قلم حامد تاجمیر ریاحی و فرزانه اشعریون قمیزاده، از اکثر قریب به اتفاق پژوهشهای مهم در زمینه سلف و اوراق سلف در کشور و نیز در سطح بینالمللی بهره برده است و ضمن حفظ امانت در ارجاع به نویسندگان به جرح و تعدیل و همچنین اضافات متعددی جهت نیل خوانندگان به دریافت کاملی از مباحث مبادرت ورزیده است.
این کتاب از چهار فصل تشکیل شده است: فصل اول: اوراق بهادار اسلامی(صکوک)، فصل دوم: عقد سلف، فصل سوم: اوراق سلف و فصل چهارم: اوراق سلف نفت.
عقد سلف که تاریخچهای دیرینه دارد از جمله عقود معاملاتی مشهور در جوامع فقهی و بازارهای اسلامی است که در قرون اخیر کاربردهای زیادی از جهات مختلف از جمله مدیریت ریسک پیدا کرده است. در این کتاب پس از بررسی صکوک در سطح بینالمللی و ضوابط کلی مرتبط با آن به بررسی مفصل این عقد پرداخته شده و زوایای گوناگون آن مورد مداقه قرار گرفته است.
در ادامه کتاب، به بررسی اوراق سلف پرداخته شده که از منظر ماهیت و عملیات متفاوت از عقد سلف است. ضرورت ایجاد بازارهای اوراق سلف برای مدیریت ریسک و تعامل تولیدکنندگان و مصرفکنندگان در بازارهای مختلف مورد بررسی واقع شده است و یکی از جذابترین کاربردهای آن که در بورس نفت است در فصلی مجزا مورد بررسی واقع شده است.
علاقهمندان میتوانند کتاب «سلف و اوراق سلف؛ بررسی فقهی- اقتصادی» را با مراجعه به فروشگاه انتشارات بورس واقع در تهران میدان ونک، خیابان ملاصدرا پلاک 25 و یا از سایت بورسپاب تهیه کنند.
صفحه تازه های نشر