فصلنامه پژوهشهای فقهی حقوقی در شماره هفتم خود مقالهای با عنوان «بررسی ظرفیتها و محدودیتهای قانون عملیات بانکی بدون ربا در پشتیبانی از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی» به قلم وهاب قلیچ منتشر کرده است.
در چکیده این مقاله میخوانیم:
«از آنجاکه نظام بانکی کشور یکی از مهمترین و اثرگذارترین بخشهای اقتصادی کشور است و قانون عملیات بانکی بدون ربا مهمترین قانون این نظام به شمار میآید، این تحقیق که به روش کتابخانهای تهیه شده است به بررسی ظرفیتها و محدودیتهای این قانون در پشتیبانی از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی پرداخته است.
نتایج تحقیق نشان میدهد که گرچه این قانون از جهت پشتیبانی از این نوع سیاستها دارای ظرفیتهایی است، اما عمده موارد اشاره شده در آن به طور غیرجامع، کلی و در برخی موارد مبهم است. از جمله محدودیتهای شناسایی شده در این قانون میتوان به عدم اشاره به همبستگی و هماهنگی نهادهای پولی و مالی با یکدیگر، فقدان برنامه جهت تحقق کامل بانکداری اسلامی، عدم جامعیت قانون نسبت به تامین اهداف بانکداران، سپردهگذاران و متقاضیان تسهیلات، عدم تبیین ابعاد عدالت اقتصادی، نگاه دولتی به نظام بانکداری، عدم الزام قانونی به حفظ استقلال بانک مرکزی، فقدان حمایت از بخش صادرات غیرنفتی، کمتوجهی به تقویت پایههای شفافیت و سلامت بانکی و... اشاره داشت.»
علاقمندان میتوانند این مقاله را از این نشانی دریافت نمایند.