علل اخلاقی وقوع بحران مالی ۲۰۰۸ و نقش بازدارنده بانکداری اخلاقی در پیشامد بحرانهای مشابه

کد خبر: 262236 سه شنبه 25 اسفند 1394 - 8:29
علل اخلاقی وقوع بحران مالی ۲۰۰۸ و نقش بازدارنده بانکداری اخلاقی در پیشامد بحرانهای مشابه

نشریه راهبرد توسعه در شماره چهل و چهارم خود مقاله‌ای را تحت عنوان «علل اخلاقی وقوع بحران مالی 2008 و نقش بازدارنده بانکداری اخلاقی در پیشامد بحرانهای مشابه» به قلم حسین عیوضلو و وهاب قلیچ منتشر کرده است.

در خلاصه این مقاله می‌خوانیم:

«اتخاذ خط‌مشی تامین مالی‌های کوتاه‌مدت با شیوه‌های غیرمسئولانه، به انضمام فقدان برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی لازم در اجرای اصول اخلاقی، نتیجه‌ای جز وقوع فضاحت بار بحران مالی جهانی در سال 2008، به همراه نداشته است. بدون شک، اخلاق به معنای تبعیت از اصول، هنوز نقش مهمی در تعاملات مالی و روابط اقتصادی دارد. با توجه به ریشه‌ها و علل اخلاقی بحران مالی و اثرگذاری نظام بانکی در ایجاد و توسعه آن، به نظر می‌رسد اجرای بانکداری اخلاقی قادر است تا حدی از پدید آمدن اینگونه ریشه های بحران‌زا جلوگیری به عمل آورد.

برنامه‌ریزی مبتنی بر اصول و قواعد، ارزیابی و اعتبارسنجی دقیق، واقع‌نگری و حرکت بر اساس ظرفیت‌های ممکن، همگرایی بخش اسمی و حقیقی اقتصاد، رعایت حقوق مشتریان و سهامداران، شفافیت اطلاعات لازم در قبال مشتریان و سهامداران، شایسته‌سالاری، مدیریت وجوه سپرده‌گذاری شده توام با امانتداری، وفای به قراردادها و تعهدات تقبل شده، گردش وجوه و ممانعت از کنز دارایی‌ها و سفته‌بازی‌های خارج از قاعده و پرهیز از فعالیت‌های ربوی، غرری و مبتنی بر اکل مال به باطل در نظام بانکی از جمله راهکارهایی است تا نظام بانکی در مواجهه با بحران‌های مالی ایمن‌سازی گردد.»

علاقمندان می‌توانند این مقاله را از این نشانی دریافت نمایند.