عضو کارگروه اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا اظهار کرد: به دلیل نبود فرصت کافی تا پایان این دوره مجلس، احتمالا قانون جدید بانکداری بدون ربا در کمیسیون اقتصادی تصویب و به عنوان یک «قانون موقت پنج ساله» به دولت و شبکه بانکی کشور ابلاغ خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد رجایی باغسایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و عضو کارگروه اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا درباره آخرین وضعیت اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا اظهار کرد: اکنون این طرح در کارگروه مجلس و در کمیسیون اقتصادی در حال بررسی است و برخلاف پیشبینیها احتمالا تصویب آن به قبل از انتخابات مجلس و یا پایان عمر آن نرسد.
احتمال تصویب طرح در کمیسیون اقتصادی
وی ادامه داد: طرحی که در این زمینه وجود دارد این است که مطابق آییننامه داخلی و بر اساس اصل 85 قانون اساسی، مجوزی از مجلس گرفته شود که این طرح، بدون تصویب در صحن علنی، در خود کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شده و به مدت پنج سال اجراء شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: طرحهایی که در کمیسیون تصویب شده و در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار نگیرند موقتی بوده و به مدت پنج سال اجرایی خواهند شد.
احتمال بررسی فوری طرح جدید بانکداری بدون ربا
رجایی در پاسخ به این پرسش که چقدر احتمال چنین کاری وجود دارد و آیا قبلا چنین موردی وجود داشته است؟ گفت: یکی از دیدگاههایی که وجود دارد همین است، به این دلیل که با توجه به شرایط انتخابات و شرایط بعد از آن و تراکم طرحها احتمالا نوبت رسیدگی به آن وجود نداشته باشد و بسیاری از نمایندگان هم مشغول تبلیغات خواهند شد.
وی افزود: طرح اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا، یا در این دوره مجلس تصویب نمیشود یا اینکه در کمیسیون اقتصادی تبدیل به قانون موقت خواهد شد و البته شاید بتوان برای آن فوریتی گرفته و در خود مجلس و در صحن علنی به تصویب برسانیم اما اگر در خود کمیسیون تصویب شود سریعتر انجام خواهد شد و احتمال این مورد بیشتر است.
پروسه ابلاغ قانون موقت به شبکه بانکی
حجتالاسلام رجایی در پاسخ به این پرسش که این طرح بعد از تصویب و تبدیل شدن به قانون موقت چه پروسهای را طی خواهد کرد؟ گفت: بعد از تصویب در کمیسیون اقتصادی، به دولت خواهد رفت و از سوی رئیسجمهور به بانک مرکزی و توسط بانک مرکزی هم به شبکه بانکی ابلاغ خواهد شد تا به عنوان یک قانون موقت پنج ساله اجرایی شود.
عضو کارگروه اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا در پاسخ به پرسشی درباره تفاوتهای این شیوه با شیوه تصویب قانون کنونی عملیات بانکی بدون ربا تأکید کرد: البته قانونی که در سال 62 تصویب شد، هرچند که باید بعد از پنج سال اصلاح میشد اما قانونی دائم بود چون در صحن علنی مجلس تصویب شده بود اما اگر قانون موقت باشد باید بعد از چند سال تجدید نظر شده و تمدید شود.
نماینده گناباد در خانه ملت در پاسخ به این پرسش که جلسه بعدی کارگروه برای بررسی این طرح، چه زمانی برگزار خواهد شد؟ عنوان کرد: ما به صورت مرتب جلسات مربوط به اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا را در کارگروه مربوطه برگزار میکنیم.
منبع: خبرگزاری ایکنا