بانکداری قرض الحسنه نیازمند حمایت است.

کد خبر: 201881 شنبه 24 مرداد 1394 - 9:56
بانکداری قرض الحسنه نیازمند حمایت است.

محمدحسین حسین زاده در نشست خبری که در اتاق جلسات هتل فرهنگ و هنر برگزار شد اظهارداشت: این حوزه در واقع باید تبدیل به یک فرهنگ شود.

وی با اشاره به نقش خبرنگاران در دنیای امروز افزود:در واقع نقشی‌ که خبرنگاران در ارتقا فرهنگ و اقتصاد جامعه دارند غیر قابل انکار است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

مدیرعامل بانک رسالت کشور با بیان اینکه در کل عالم کسب و کار یک سری بنگاه‌هایی داریم که هدف آنها سودآوری است خاطرنشان‌کرد: از طرف دیگر در فضای کارهای عام المنفعه موسسات خیریه‌ای را داریم که همه با آنها آشنایی دارند.

حسین زاده افزود: با این حال در دنیا یک سری کسب و کار تعریف شده که به نام اجتماعی لقب گرفته‌اند این دسته از کسب و کارها سهامدار دارند ولی به قصد سود بردن سهامدار تاسیس نشده‌اند بلکه به نوعی هستند که خودگردان بوده ولی سودی را توزیع نمی‌کنند.

وی خاطرنشان‌کرد: بانک قرض الحسنه رسالت یکی از نمونه‌های کسب وکار اجتماعی است وکارمزدی که از مشتریان دریافت می‌کند در حدی است که بتواند خودکفا باشد.

مدیرعامل بانک رسالت کشور تصریح‌کرد: این بانک همانطور که از نام آن پیداست فقط فعالیت‌های قرض الحسنه‌ای انجام می‌دهد و فعالیت‌های تجاری انجام نمی‌دهد.

حسین زاده خاطرنشان‌کرد: در این بانک تمام سپرده‌ها قرض الحسنه بوده و تمام وام‌ها نیز در همین قالب پرداخت می‌شود علاوه بر این موضوعات به بعد رعایت احکام شرعی توجه ویژه‌ای می‌شود.

وی با بیان اینکه بانک رسالت یک مجموعه است تکیدکرد: این گروه برای کسب و کار خرد فعالیت می‌کند و جمعیت هدف مشتریان آنها عامه مردم و طبقه متوسط است.

مدیرعامل بانک رسالت کشور افزود: به بیان دیگر متوسط مردم که با وام های 20 الی 30 میلیون تومان گره مشکلاتشان باز می شود می توانند از خدمات این بانک استفاده کنند.

حسین زاده با تاکید بر اینکه بانک رسالت یک مجموعه ارزان است بیان‌کرد: کارمزدی که برای خدمات بانک رسالت در نظر گرفته می‌شود حدود 2 درصد در سال است که بار مالی اضافه‌ای را بر دوش خانواده ها نمی‌گذارد.

وی با اشاره به روند رو به افزایش تعداد مشتریان بانک رسالت بیان‌کرد: برای استفاده بهتر مردم از خدمات بستر فضای مجازی بانک رسالت در این حوزه گام‌هایی را برداشته که نتایج آن در آینده نزدیک قابل مشاهده است.

مدیرعامل بانک رسالت کشور تعداد کل شعبه‌های بانک رسالت را 285 عدد عنوان‌کرد و گفت: این تعداد شعب تا کنون 3 میلیون مشتری جذب کرده و حدود 1میلیون وام به مشتریان اعطا کرده است که متوسط میزان پرداختی 8 میلیون تومان بوده است.

حسین زاده با اشاره به برنامه‌‌های آینده بانک رسالت خاطرنشان‌کرد: به دنبال این هستیم که کار مردم از نظر وثایق ساده شود این موضوع نیز به کمک مردم اجرایی می‌شود.

وی افزود: همچنین اولویت این بانک از تامین ابزارهای اولیه زندگی به سمت اشتغال‌زایی خرد و خانگی در حال تغییر است.

مدیرعامل بانک رسالت کشور با بیان اینکه هیچ منابع دولتی در بانک رسالت وجود ندارد خاطرنشان‌کرد: نحوه وام دادن بر اساس میانگین حساب و توان بازپرداخت است.

حسین زاده با بیان اینکه بانک‌های اجتماعی امروزه جای خود را در دنیا به دست آورده‌اند تصریح کرد: این موضوع در کشور ایران نیز به وجود آمده و تعداد مشتریان و میزان اعطای تسهیلات بانک رسالت نسبت به سال گذشته 100 درصد افزایش داشته است.

وی افزود: همچنین برای افزایش سقف پرداخت وام قرض الحسنه نیز پیشنهاداتی داده شده که مبنای اصلی آن سرمایه مورد نیاز برای یک شغل خرد در نظر گرفته شده و در صورت اخذ مجوز از شورای پول و اعتبار به همان اندزه افزایش پیدا می‌کند.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت تصریح‌کرد: همچنین باید گفت میزان معوقات تسهیلات این بانک حدود 2 درصد بوده که نشان دهنده موفقیت این بانک در موضوع ارائه تسهیلات است.

حسین زاده افزود: پیش بینی این است که تا پایان امسال 500 هزار وام دیگر را بتوانیم به مشتریان پرداخت کنیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم.