بانکداری اسلامی تهدیدی برای مسیحیان نیست!

کد خبر: 181705 شنبه 5 اردیبهشت 1394 - 9:13
بانکداری اسلامی تهدیدی برای مسیحیان نیست!

تایید بانکداری اسلامی و قوانین آن از سوی بانک جهانی به خودی خود اتفاقی مهم است اما گویا این موضوع به مذاق برخی از رهبران کشورهای مسیحی خوش نیامده است. برخی از این رهبران تاییدیه بانک جهانی بر بانکداری اسلامی را راهی برای"افزایش خشونت‌های فرقه‌ای و مذهبی در جهان" معرفی کرده‌اند.

رهبران کشورهای مسیحی مدعی شده اند به کارگیری قوانین اسلامی در بانکداری باعث تفرقه و خشونت در کشورهایی می شوند که هم جمعیت مسلمان دارند و هم اتباع مسیحی.

بسیاری از هیات های اروپایی و آمریکایی که در اجلاس اخیر بانک جهانی در واشنگتن دی سی با عنوان اجلاس بهاره شرکت کرده بودند ضمن مخالفت با تایید بانکداری اسلامی گفته‌اند چنین تصمیمی بسیار خطرناک است چرا که هم اکنون بسیاری از کشورهای جهان در خاورمیانه و شمال آفریقا مشغول نبرد با تندروهای اسلام‌گرا هستند.

«فرد آنیانسی» فرستاده نیجریه به اجلاس بهاره بانک جهانی گفت "ما با اجرای بانکداری اسلامی مخالفیم چرا که هم اینک در نیجریه مشکلات زیادی در مورد اقدامات مسلمانان علیه مسیحیان داریم. وی گفت قوانین بانکداری اسلامی در جایی که سود و وام مطرح نباشند خوب است؛ اما ما سعی داریم بگوییم جهان برای چنین فضایی هنوز آماده و پخته نیست".

براساس گزارش موسسه سنجش اعتباری بین المللی بانکداری اسلامی هم اکنون ارزشی در حدود یک تریلیون دلار در سرتاسر جهان دارد و در چهاردهه گذشته نیز به شدت پیشرفت کرده است و پیش‌بینی می‌شود ارزش این نوع بانکداری در سه سال آینده به 5 تریلیون دلار بالغ شود. این بانکداری هم اکنون در بیش از 50 کشور جهان عملیاتی شده است.

بانکداری اسلامی برپایه عدم وجود بهره استوار است و در بسیاری از نقاط جهان طرفداران زیادی پیدا کرده است. خدمات مالی و بانکی بدون سود یکی از جایگزین‌های مناسب برای عملیات‌های فعلی بانکداری به شمار می‌رود. اصول اولیه این نوع بانکداری به دلیل حرام بودن بهره، به نوعی مشارکت میان بانک و سرمایه گذار و تقسیم سود نهایی استوار است.

مادام هاجره آدئولا رییس بنیاد مالی اسلامی لوتوس در نیجریه گفت: بانکداری اسلامی هیچ تهدیدی برای مسیحیان نیست و می‌تواند خدمات مالی زیادی به جوامع مسیحیان انجام دهد.

موسسه Ernst & Young که در زمینه مشاوره و سرمایه‌گذاری مالی فعالیت دارد میزان رشد نقدینگی بانکداری اسلامی را تا سال 2018 رقمی معادل ۱۹٫۷ درصد اعلام کرده است حال آنکه این رقم بین سال‌های 2009 تا 2013 معادل ۱۷٫۶ بوده است.

منبع: شفقنا انگلیسی

لطفاً جهت دریافت متن کامل این گزارش به این لینک مراجعه فرمایید.