آمار مطالبات غیرجاری در نظام بانکی کشور؛ مقایسه با سایر کشورهای اسلامی

کد خبر: 181672 دوشنبه 25 اسفند 1393 - 13:36
آمار مطالبات غیرجاری در نظام بانکی کشور؛ مقایسه با سایر کشورهای اسلامی

گزارش «
آمار مطالبات غیرجاری در نظام بانکی کشور؛ مقایسه با سایر کشورهای اسلامی» به تازگی در فصلنامه تازه‌های اقتصاد، (سال یازدهم، شماره ۱۴۴، زمستان ۱۳۹۳ و بهار ۱۳۹۴، صفحات ۱۳۱- ۱۳۵) به قلم لیلا محرابی به چاپ رسیده است.

در بخش هایی از این گزارش می خوانیم:
«
نظام بانکی یکی از ارکان اصلی هر نظام اقتصادی است که به عنوان منبع تامین نیاز پولی اشخاص شناخته شده است و عملکرد صحیح و اصولی آن می‌تواند به رشد و شکوفایی نظام اقتصادی کمک کند. بی‌تردید یکی از آثار و پیامدهای فعالیت‌های تامین مالی در بانک‌ها و موسسات مالی، پیدایش مطالبات غیرجاری است و هر چه جامعه در حال رشد و توسعه باشد، میزان تسهیلات و وام‌های دریافتی افزایش می‌یابند و به موازات آن بانک‌ها و موسسات اعتباری بیشتر در معرض خطر عدم وصول قرار می‌گیرند. در حال حاضر، میزان مطالبات غیرجاری بانک‌‌ها به حدود
۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که  ادامه این روند، خطرهاى جدى‌ای براى نظام بانکى کشور و حتى کل اقتصاد ایران در پی خواهد داشت. از این‌ رو با توجه به اهمیت موضوع در این مقاله ابتدا با مروری بر وضعیت مطالبات غیرجاری به تفکیک مطالبات معوق، سررسید گذشته و مشکوک‌الوصول در نظام بانکی کشور، به مقایسه تطبیقی مطالبات معوق در ایران و نظام بانکداری اسلامی برخی از کشورها خواهیم پرداخت.»

علاقمندان می توانند جهت دریافت متن کامل این گزارش به این لینک مراجعه نمایند.