به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی (ایستانیوز)، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در پنجاه و چهارمین مجمع سالیانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با بیان این که از رئیس کل بانک مرکزی، معاونان، کارشناسان و همهی کارکنان زحمتکش این اداره که بار اصلی را برای ساماندهی اقتصاد کشور بر دوش دارند تشکر میکنم، افزود: در طول یک و نیم سال گذشته کار بزرگی در بخش اقتصادی، مالی و پولی انجام شده است که بانک مرکزی سهم بسزایی در سازمان دهی این امر به عهده داشته است.
وی با اشاره به این که بانک مرکزی وظایف فراوانی دارد و مهمترین رسالت آن در قدم اول کنترل تورم است، خاطرنشان کرد: مهم است که بدانیم با ابزاری مثل بانک چگونه رفتار کنیم و از آن بهره بگیریم چون اصولا هدف نهایی بانکها خدمات به مردم است که بهتر است عمده خدمات در بخش تولید باشد.
وی با اشاره به وظیفهی بانکها در جابجایی پولها تصریح کرد: کم کم مردم میخواهند با موبایل کارهای بانکی خود را انجام دهند از جمله فعالیتهای روزمره و اقتصادیشان، چرا که از نظر وقت به صرف مردم خواهد بود و به سرعت و دقت اقتصاد هم کمک میکند. همچنین از لحاظ آلودگی هوا و مصرف سوخت نیز به نفع کشور است.
ایشان با اشاره به اهمیت شکلگیری دولت الکترونیک بخصوص در حوزهی بانکها گفت: شب گذشته بانک مرکزی گزارش امیدوارکنندهای به دولت داد که تلاش میکند همپای دنیا از فناوریهای روز برای بانکهای کشور استفاده کند.
وی با تاکید بر این که بانکها باید مورد اعتماد مردم باشند خاطر نشان کرد: امروز بانکها مورد اعتماد مردم هستند و مردم سرمایهی زندگی و پس اندازشان را جایی میگذارند که به آن اعتماد دارند. البته باید بدانیم که اموال مردم در حسابهای بانکی جزو اسرار زندگیشان است. مانند یک پزشک که باید اسرار بیمارش را نزد خود نگه دارد اسرار مالی مردم نیز باید نزد بانکها بماند و افشا نشود.
وی با تاکید بر این که اعتماد و دقت و سرعت عمل اساس کار بانکهاست اظهار کرد: باید کاری کنیم مردم از لحاظ دینی در مذاهب مختلف بتوانند راحت پولشان را نزد بانکها بگذارند و دلشان قرص باشد که فعالیتهای انجام شده در بانک بر اساس مقررات دینی است.
جناب آقای دکتر روحانی با اشاره به این که یکی از مقامات بلندپایهی ترکیه میگفت که مهمترین بانکها در این کشور بانکهای اسلامی هستند، تصریح کرد: این مقام ترک میگفت بیشتر مردم پولشان را در بانکهای اسلامی پس از انداز میکنند و بیش از 40 میلیارد دلار پول مردم در این بانکها است و حتی مردم معتقدند پولشان در این بانکها برکت بیشتری دارد و فعالان اقتصادی قراردادهای خود را با این بانکها میبندند.
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان این که از مجلس اول قانون بدون ربا و بانکداری اسلامی تصویب شد و بانکهای ما بر اساس قواعد اسلامی کار میکنند خاطر نشان کرد: خوب است در برخی از استانها که حساسیت ویژهای دارند شعباتی شکل بگیرد که دقیقتر و روشنتر و شفافتر بر اساس بانکداری اسلامی کار کنند.
وی با اشاره به این که ربا در اسلام کیفر بالایی دارد گفت: لحن قرآن در زمینهی ربا بسیار تند است.
وی با تاکید بر این که بانک مرکزی باید نسبت به تعداد بانکها و شعبات آن نظارت کند افزود: معیار دنیا برای تعداد بانک در کشور چه اندازه است؟ و در ده سال اخیر در دنیا چند بانک تاسیس شده است و این تعداد در کشور ما چقدر بوده است؟
ایشان تاکید کرد: به جای صرف پول برای تاسیس شعب مجلل بهتر است این پول را در تولید استفاده کنیم و بانکهای دولتی هم سرمایهشان را به پول تبدیل کرده و در اختیار کارآفرینان مولد قرار دهند که این کار به نفع کشور است.