مدیرعامل بانک مهر اقتصاد از اختصاص ۲ درصد منابع این بانک در سال جاری به اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: دریافت جریمه دیرکرد در بانکها حرام ولی وجه التزام جایز است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، دکتر غلامحسن نتاج در جمع خبرنگاران در حاشیه هشتمین نمایشگاه بین المللی بانک، بیمه و بورس، به اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و اظهار داشت: حدود دو سال از ورود اقتصاد مقاومتی به ادبیات کشور میگذرد، برهمین اساس در بانک مهر اقتصاد طی سال 92 حدود 200 میلیارد تومان و در سال 93 نزدیک به 400 میلیارد تومان برای اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی که بیشتر آن در کشاورزی بوده اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه 2 درصد منابع این بانک به اقتصاد مقاومتی اختصاص یافته است، درباره ساماندهی نرخ سود سپردهها و تسهیلات، افزود: باید توجه داشت که اصلی ترین قلم بهای تمام شده پول در موسسات مالی نرخ سود سپردهها است که اکنون مدیریت شده و جذب منابع با طیفی بین 10 تا 22 درصد انجام میشود.
دکتر نتاج نمایان شدن اثرات کاهش سود سپردهها را نیازمند گذر زمان دانست و گفت: از آنجایی که برای امضای قرارداد سپرده باید تا پایان تعهد قبلی صبر کرد از این رو تاثیر کاهش نرخ سود سپردهها در ماههای آینده که بسیاری از این قراردادها سر رسید میشوند مشخص میشود.این درحالی است که قراردادهای جدید سپرده با ابلاغیه اخیر تمدید میشوند.
مدیرعامل بانک مهر اقتصاد در ادامه درباره جریمه دیرکرد و احکام شرعی در این خصوص، تصریح کرد: جریمه دیرکرد همیشه حرام بوده است اما وجه التزام به عنوان شرط ضمن عقد اشکالی ندارد چرا که اگر چنین شرطی وجود نداشته باشد آنگاه بسیاری از منابع به بانکها بازنگشته و به ایجاد معوقات بانکی می انجامد.
ایشان با تأکید براینکه وجه التزام به عنوان شرط ضمن عقد قرارداد موجب بقای موسسات پولی و بانکی میشود، گفت: اما اینکه جریمه دیرکرد در بانک ها لحاظ شود بدون آنکه در این خصوص در توافق اولیه اشاره ای شده باشد، حرام تلقی می شود.