بانکداري، يکي از صنايعي است که به ويژه در ساليان اخير با فراز و فرودهاي زيادي همراه بوده و تحولات گوناگوني را تجربه کرده است. بانکها و مؤسسات مالي در جهان امروزي نقش بيبديلي در تعيين معادلات اقتصادي ايفا ميکنند و موفقيت آنها سهم بهسزايي در کاميابي اقتصادي کشورها دارد. بانکداری به عنوان یک کسبوکار مهم در زندگی امروز ما جایگاه حساسی یافته است. از مبادلات روزمره مورد نياز افراد گرفته، تا تأمین سرمایه به شیوههای پیچیده که کارآفرینان به آن اتکا میکنند و از گردش مالی در بازارها گرفته تا تبادلات تجاری بین کشورها، همه در چرخه عملیات حرفهای بانکها تحقق مییابند. بانكها امروزه به محور اصلي توسعه اقتصادي و مبادلات تجاري در جهان تبديل شدهاند. به گونهاي كه بدون بانكهاي كارآمد و روزآمد عملا رسيدن به شكوفايي اقتصادي غيرممكن است.
کتاب «وضعيت بانکداري در ايران جهان، سال 2011» با هدف ارائه تصويري کلي از وضعيت صنعت بانکداري در سطح جهان و ايران عرضه شده است. در فصل اول این کتاب، وضعيت بانکداري جهان به صورت کلي بررسي شده و در فصل دوم، وضعيت بانکهاي خاورميانه در کشورهاي گوناگون اين منطقه مورد بررسي قرار گرفته است. در فصل سوم، وضعيت بانکداري اسلامي در جهان بررسي و تحليل گردیده و در فصل آخر نيز به بررسي و مقايسه عملکرد بانکهاي ايراني پرداخته شده است. در هر یک از این فصلها، ساختار صورتهای مالی بانکها و نسبتهای مالی مهم در زمینه کیفیت داراییها، وضعیت سرمایه، سودآوری و نقدینگی بررسی شده است. تحلیلهای انجامشده در این کتاب بر اساس دادههای موجود در پایگاه دادههای بنکاسکوپ (Bankscope) و صورتهاي مالي بانکهاي ايراني صورت گرفته است.
کتاب «وضعیت بانکداری در ایران و جهان، سال 2011» توسط رسول خوانساری، لیلا محرابی، مهشید شاهچرا، اعظم احمدیان و هادی حیدری به رشته تحریر در آمده است و با قيمت 120000 ريال توسط انتشارات پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اختيار علاقمندان قرار گرفته است.
صفحه تازه های نشر