حضرت آيت الله جوادي آملي گفت: نظام بانکداري اگر خود را اصلاح نکند چطور مي خواهد جلوي اختلاس هاي سه هزار ميلياردي و حوادث کمرشکن مشابه را بگيرد؟!
به گزارش خبرگزاري رسا، حضرت آيت الله جوادي آملي در جلسه درس خارج فقه خود، مسئله ربا و آسيبشناسي نظام بانکداري کشور را مورد توجه قرار داد و با اشاره به آيات نوراني سوره مبارکه بقره، ربا را جنگ با خداوند توصيف کرد.
حضرت آيت الله جوادي آملي با انتقاد از روند افزايشي کالاهاي بيکيفيت وارداتي و نيز رشد قاچاق کالا به کشور، تصريح کرد: اگر شما مي بينيد بازار جنب و جوش دارد اين به تنهايي معيار اقتصاد نيست، حالا از کجا قاچاق وارد ميشود؟ چه کسي وارد ميکند؟ اگر يک کالاي وارداتي در بازار ديديم معلوم ميشود اقتصاد مقاومتي چين و ديگر کشورها را داريم تقويت ميکنيم!
وي با بيان اينکه سرمايههاي کشور بايد در خدمت توليد و نيروي کار باشد، بيان داشت: متاسفانه سرمايههاي کشور در بانکها مسکوت ميماند، از طرفي عدهاي سرمايهدار سود ميبرند و از طرفي عده زيادي از بيکاري رنج ميبرند و اين مسائل کمر جامعه را ميشکند.
استاد خارج فقه و اصول حوزه علميه قم ضمن انتقاد صريح از عدم وجود برنامه در بخش توليد کشور اظهار داشتند: مزدوري در اسلام مکروه است و وجود مبارک پيامبر(ص) نيز دست کارگري را بوسيد که براي خودش کار ميکرد، نه اينکه مزدوري کند هر چند حالا ما متاسفانه مزدور هم نداريم از بس بيکار فراوان است! و اين شايسته نيست که صدا و سيما به جذب سرمايه توسط بانکها تنها به منظور کسب سود دامن بزند. سرمايههاي فراواني به منظور کسب سود به بانکها سپرده شده، در حالي که آن کارگر بيچاره دنبال کار و توليد ميگردد!
حضرت آيت الله جوادي آملي عدم توانايي در مديريت اقتصادي کشور را با وجود سرمايه هاي هنگفت، نوعي سفاهت اقتصادي توصيف نمود و گفت: نظام بانکداري اگر خود را اصلاح نکند چطور ميخواهد جلوي اختلاس هاي سه هزار ميلياردي و حوادث کمرشکن مشابه را بگيرد؟! اينکه دين از هر طرف جلوي ربا را گرفته براي همين است. هر چند خداوند در قرآن، مال و ثروت را عامل قيام و پويايي دانسته، ليکن ميفرمايد مال خود را به دست سفيهانتان ندهيد، کسي که نتواند با اين همه درآمدها اداره بکند، اين يک سفاهت اقتصادي دارد.
منبع: روزنامه كيهان، شماره 20754 به تاريخ 1393/2/1، صفحه 3 (اخبار كشور).