بانک‌ها دست به دست هم بدهند

کد خبر: 100739 چهارشنبه 27 فروردین 1393 - 11:59
بانک‌ها دست به دست هم بدهند
استاد برجسته درس خارج حوزه علميه قم با بيان اينکه نبايد بانک ها با يکديگر در سوددهي رقابت کنند، گفت: اين مسئله دردسر بزرگي براي بحث اشتغال است؛ با جمع کردن پول مردم و دادن سود بيشتر آنها را تشويق به راکد نگه داشتن سرمايه مي کنيد و جلوي پيشرفت توليد گرفته مي شود.

به گزارش خبرگزاري رسا، حضرت آيت الله حسين نوري از مراجع تقليد در ديدار با مديرعامل بانک قرض‌الحسنه رسالت با تاکيد بر اينکه از ديدگاه اسلام و قرآن دو گناه بسيار بزرگ و قبيح محسوب مي شوند، اظهار داشت: يکي ربا و ديگري سلطه‌پذيري کفار و سلطه گران يا تولي و دوست داشتن کفار و آمريکا است.

وي افزود: از نظر فقهي ربا اشد محرمات است و در هفت جاي قرآن به تحريم آن تذکر داده شده است؛ ربا موضوع خطرناک و پليدي محسوب مي شود و مکيدن خون مردم است.

اين مرجع تقليد پيرامون موضوع تورم گفت: دولت فعلي بسيار زحمت مي‌کشد تا گراني را برطرف کند اما هيچگاه صحبتي از اصلاح و تغيير ساختار و قوانين بانک‌ها نمي شود در حالي که بانک‌ها در اين مسئله بسيار تاثيرگذارند؛ اگر همه بانک ها دست به دست هم بدهند و براي سپرده‌گذاري سودي ندهند، ثروتمندان مجبور مي‌شوند سرمايه خود را در جهت توليد به کار گيرند؛ از اين طريق گراني نيز بر طرف مي‌شود.

استاد برجسته درس خارج حوزه علميه قم با بيان اينکه نبايد بانک‌ها با يکديگر در سوددهي رقابت کنند، گفت: اين مسئله دردسر بزرگي براي بحث اشتغال است؛ با جمع کردن پول مردم و دادن سود بيشتر آنها را تشويق به راکد نگه داشتن سرمايه مي کنيد و جلوي پيشرفت توليد گرفته مي‌شود.

استاد برجسته درس خارج حوزه علميه قم با تاکيد بر اينکه بانکداري متفاوت از مسئله تجارت است، گفت: ابتدا بايد قصد و نيت خود را الهي کنيد، اگر با اين نيت کار کنيد، کار شما عبادت است و ثواب هم دارد؛ بانک بايد وسيله جذب پول هاي مردم و به حرکت در آوردن آن در مسير درست باشد، محروميت ها را بر طرف کرده و اشتغال زايي کند.

حضرت آيت الله نوري همداني کار بانک را خدمت به مردم دانست و افزود: ما مي خواهيم به اين وسيله مشکلات مردم برطرف شده، نعمت ها فراوان و کشور آباد شود؛ از اين جهت اقتصاد ما با غرب متفاوت است، آنها نظام اقتصادي شان سرمايه‌داري و کاپيتاليستي است و به همين دليل پول و قدرت دست يک درصد از جامعه است و 99 درصد افراد بي نصيبند.

وي پول و ثروت را به سيستم گردش خون بدن تشبيه کرد و گفت: خون بايد در بدن جريان داشته باشد و همه سلول‌ها به اندازه نياز خود از آن استفاده کنند و اگر در يک نقطه اين خون راکد شود موجب مرگ فرد مي شود؛ در مسئله اقتصاد نيز اين چنين است، اسلام مي گويد اموال بايد در گردش باشد و نبايد آن را ذخيره کرد.

اين مرجع تقليد با اشاره به آيه 34 سوره توبه، اظهار داشت: قرآن به پيامبر(ص) مي گويد «کساني که اموال خود را راکد مي کنند را به عذاب دردناک بشارت ده؛ اگر طلا و نقره را در راهي که خدا گفته است به جريان نيندازيم در قيامت همان ها را گداخته کرده و به پيشاني و چهره افراد مي زنند و مي‌گويند اين همان پول هايي است که ذخيره کرديد».

منبع: روزنامه كيهان، شماره 20749 به تاريخ 1393/1/26، صفحه 10 (اخبار كشور).