تأمین مالی بخش بالادستی نفت و گاز با اوراق مشارکت

کد خبر: 100730 یکشنبه 24 فروردین 1393 - 9:39
تأمین مالی بخش بالادستی نفت و گاز با اوراق مشارکت

 

شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا (سهامی خاص) در نظر دارد، برای تأمین مالی توسعه میدان نفتی یاران شمالی دست به انتشار اوراق مشارکت به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان بزند؛ پذیره‌نویسی اوراق از روز شنبه 23 فروردین آغاز شده و به مدت 5 روز تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت.

مدیرعامل تأمین سرمایه امین با اشاره به اینکه برای اولین بار تأمین مالی بخش بالادستی نفت و گاز، با استفاده از اوراق مشارکت انجام می‌شود، گفت: انتشار اوراق مشارکت به مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد ریال از 23 فروردین آغاز شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از فارس، علی سنگینیان مدیرعامل تأمین سرمایه امین اظهار داشت: اولین اوراق بهادار منتشره در بازار سرمایه برای تأمین مالی بخش بالادستی صنعت نفت در انتهای سال 92 و با انتشار صکوک برای گروه انرژی دانا و توسط امین صورت گرفت و امسال نیز به فاصله اندکی از شروع سال ابزاری دیگر برای تأمین مالی بخش بالادستی نفت و گاز برای اولین بار آزمون می‌شود که نوید دهنده جهش جدی در استفاده از منابع مالی داخلی و ملی و در راستای جهش اقتصادی کشور خواهد بود.

سنگینیان افزود: شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا (سهامی خاص) در نظر دارد، برای تأمین مالی توسعه میدان نفتی یاران شمالی دست به انتشار اوراق مشارکت به مبلغ ۲۰۰میلیارد تومان بزند؛ پذیره‌نویسی اوراق از روز شنبه 23 فروردین آغاز شده و به مدت 5 روز تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت.

مدیرعامل تأمین سرمایه امین با اشاره به اینکه این اوراق با نام بوده و قابلیت بازخرید پیش از سررسید را داراست، گفت: این با نرخ سود علی الحساب 20 درصد که سود آن هر 3 ماه یکبار از تاریخ انتشار پرداخت می‌شود، عرضه خواهد شد؛ معاملات ثانویه این اوراق در فرابورس ایران انجام می‌شود و دوره انتشار اوراق نیز 4 ساله است.

این فعال بازار سرمایه همچنین، افزود: چنانچه سود قطعی مشارکت بیش از سودهای علی‌الحساب پرداختی باشد، مابه‌التفاوت حاصل با رعایت مقررات مربوطه، حداکثر 6 ماه پس از سررسید نهایی اوراق، به دارنده برگه تسویه حساب نهایی مشارکت پرداخت خواهد شد.

وی گفت: ابعاد مختلف توسعه میدان نفتی یاران شمالی شامل تکمیل جاده‌های منتهی به طرح و محوطة چاه، اجاره دکل و تعمیر، تکمیل احداث چاه‌ها، احداث خط لوله و نصب تجهیزات سر چاهی است که منابع آن از 3 بخش تسهیلات بانکی، منابع سهامداران و اوراق مشارکت تأمین خواهد شد.

وی تأکید کرد: در انتشار این اوراق، متعهد پذیره‌نویس، بازارگردان و مشاور عرضه این اوراق شرکت تأمین سرمایه امین بوده و عامل فروش اوراق نیز کارگزاری امین آوید است.

مؤسسه اعتباری کوثر مرکزی ضامن اوراق و موسسه حسابرسی مفید راهبر نیز امین اوراق خواهد بود.