افتتاح اولین صندوق نیکوکاری در دانشگاه تهران

کد خبر: 100669 شنبه 17 اسفند 1392 - 13:43
افتتاح اولین صندوق نیکوکاری در دانشگاه تهران

به گزارش خبرنگار مهر، جناب آقای دکتر محمدحسین امید، سرپرست دانشگاه تهران در نخستین جشنواره تجلیل از خادمین و واقفین دانشگاه تهران گفت: زمانی که من در اروپا درس می‌خواندم، همیشه به این موضوع حسرت می‌خوردم که چرا در کشور ما که فرهنگ وقف در فرهنگ دینی و ملی وجود دارد و مردم در مسجد ساختن و مدرسه‌سازی و ... ید طولایی دارند جایشان در آموزش عالی خالی است.

وی افزود: اکنون در آمریکا حدود 2 هزار و 500 موسسه خیریه برای کمک به موسسات و دانشگاه‌های آموزش عالی کشورشان وجود دارد همچنین در آلمان 696 بنیاد خیریه برای کمک به موسسات آموزشی فعالیت می‌کنند. البته در ایران نیز خوشبختانه در هفت، هشت سال گذشته خیرین به آموزش عالی رو آورده‌اند.

سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه بیشترین تعداد خیرین جذب دانشگاه تهران شده‌اند افزود: این دانشگاه همیشه مورد توجه امام راحل و مقام معظم رهبری بوده و ایشان از دانشگاه تهران به عنوان قله و نماد آموزش عالی یاد می‌کنند.

وی ادامه داد: حضور خیرین نشان دهنده این واقعیت است که گرچه این حرکت دیر آغاز شده اما سرعت رشدش بسیار بالاست.

ایشان با اشاره به اینکه اکنون بیش از 350 نفر واقف و خیر در حوزه آموزش عالی فعال هستند، افزود: طبق اطلاعات دبیرخانه خیرین وزارت علوم بیش از 200 نفر این افراد با دانشگاه تهران در ارتباط هستند و در حال حاضر حدود 125 پروژه با مساحت 400 هزار متر مربع در کشور توسط خیرین بزرگوار یا به بهره برداری رسیده یا در دست اجرا است.

وی با تاکید بر اینکه وزارت علوم سعی در تقویت این فرهنگ در آموزش عالی کشور دارد اظهار کرد: بر همین اساس وزارت علوم برنامه‌ای دارد تا با تشکیل ستادی در این وزارتخانه تمام دانشگاه‌ها بنیاد خیرین داشته باشند تا تمام دانشگاه‌ها از این پتانسیل عظیم استفاده کنند.

همچنین به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، معاون اداری مالی دانشگاه تهران با اعلام راه‌اندازی اولین صندوق نیکوکاری کشور گفت: اولین صندوق نیکوکاری کشور به نام دانشگاه تهران در سازمان بورس اوراق بهادار به ثبت رسیده و از امروز به طور رسمی پذیره‌نویسی خود را آغاز کرده است.

جناب آقای ساداتی‌نژاد که در نخستین جشنواره تجلیل از خیرین و واقفین دانشگاه تهران سخن می‌گفت، افزود: افراد خیر می‌توانند با خرید سهام این صندوق در این صندوق سرمایه‌گذاری کنند و هر واحد این سهام یکصد هزار تومان قیمت‌گذاری شده است.

وی با اشاره به اینکه افراد به سه طریق می‌توانند در این امر خیر سهیم شوند، اظهارکرد: دسته اول در صورت تمایل می‌توانند اصل سهام و سود حاصل از سرمایه‌گذاری را به دانشگاه تهران وقف کنند و دسته دوم در صورت تمایل می‌توانند اصل سهام را به نام خود دریافت کنند و فقط سود سهام را وقف دانشگاه تهران کنند. همچنین در حالتی دیگر، افراد خیر می‌توانند اصل سهام و بخشی از سود سهام را در اختیار خود داشته باشند و به هر میزانی که تمایل دارند، بخشی از سود این سرمایه‌گذاری را به دانشگاه تهران اهدا کنند.

ساداتی‌نژاد با اشاره به موارد مصرف درآمد این صندوق، اظهارکرد: درآمد حاصله از این صندوق خرج اهدای وام به دانشجویان، کمک هزینه بورس تحصیلی دانشجویان با استعداد، تقدیر از نخبگان و مخترعان دانشگاه، کمک هزینه خرید کتاب و مراجع بین‌المللی و نیز کمک هزینه پروژه‌ی پایان‌نامه دانشجویان می‌شود.

وی اظهار کرد: امیدواریم در مراسم امروز، سرمایه اولیه این صندوق جمع‌آوری شود و مردم عزیز در این امر خیر سهیم شوند.

معاون اداری مالی دانشگاه تهران گفت: علاوه بر مردم، اگر درصدی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران که تعداد آنها به 250 هزار نفر می‌رسد، به پشتیبانی مالی از دانشگاه تهران برآیند، آینده روشنی خواهیم داشت.

به گزارش ایسنا، در این جشنواره، مبلغ 500 میلیون تومان از سرمایه اولیه صندوق از سوی خیرین اهدا شد.