برچسب‌ها

دیدگاه فقهای شیعه و سنی درباره کارمزد

اگر بنا باشد عدم دریافت کارمزد تسهیلات قرض‌الحسنه را به همه کشور توسعه دهیم، بخش قرض‌الحسنه بانک با مشکلی جدی مواجه خواهد شد و بانک نمی‎تواند هزینه‎های خود را تأمین کند.

مقادیر بهینه کارمزد و سهم سپرده‌ها در بانکداری اسلامی

آیا می‌توان با وجود پیچیدگی‌های فنی و حقوقی در الگوی اسلامی تجهیز منابع، آن را با استفاده از روش‌های بهینه یابی پویای تصادفی، مدل سازی نمود؟

Alternate Text

کارمزد خدمات بانکی همسو با اقتصاد مقاومتی است.

اینکه موسسات پولی و بانکی هزینه‌های استفاده از ابزارهای نوین را خود پرداخت کنند، باعث می‌شود قیمت تمام شده پول افزایش پیدا کند و تسهیلات گیرندگان متضرر شوند.

دریافت کارمزد از تراکنش‌های فروشگاهی، اشکال شرعی ندارد

آنچه از نظر شرعی مهم است تناسب بین خدمت بانک و کارمزد است؛ چراکه کارمزد تعیین شده باید متناسب با خدمت بانک باشد نه بالاتر از آن!

عملکرد ربوی بانک ها در شش سکانس

حذف مصادیق ربا از بدنه نظام بانکی، اولين و مهمترین گام در تحقق بانکداری اسلامي به شمار می آید.

اهم اقدامات شورای فقهی بانک مرکزی در سال 1392

برخی موارد همانند «انتشار اوراق مشارکت بانک مرکزی» بوده که به‌رغم مخالفت شورای فقهی، اجرایی و عملیاتی شده است.

Alternate Text

بنويسيد قرض‌الحسنه، بخوانيد قرض!

آنچه که در نظام بانکي است، بيشتر با روح و ماهيت عقد قرض مناسبت دارد نه قرض‌الحسنه.

امکان دریافت کارمزد بانکی از تسهیلات اعتباری استفاده نشده

عضو شورای فقهی بانک مرکزی از جزئیات آخرین جلسه شورای فقهی بانک مرکزی می‌گوید.

تخفیف در کارمزد با تسویه زودتر تسهیلات قرض‌الحسنه

بخشنامه نحوه اعمال تخفیف در کارمزد تسهیلات اعطایی قرض‌الحسنه درصورت بازپرداخت زودتر از سررسید تسهیلات ابلاغ شد.

Alternate Text

نرخ حق‌الوکاله بانک‌ها باید 2 تا 3 درصد باشد.

بانک باید حق الوکاله خود را بین دو تا سه درصد، برداشت کند و بقیه را به سپرده‌گذاران بدهد، کم یا زیاد این رقم مربوط به وضعیت رونق و رکود شرایط اقتصادی جامعه است.

Alternate Text
کارمزدها نباید بیش از چهار درصد باشد.

گرفتن وام برای انجام کاری مشخص و خرج کردن آن در جایی دیگر از مصادیق مبتلابه جامعه کنونی است که تاکید میکنم انجام این کارها حرام است.