برچسب‌ها

خلق پول با بررسی فتوای حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی

موریس آله برنده جایزه نوبل اقتصادی، در کتاب خود به تشریح و نقد سازوکار خلق اعتبار بانکی پرداخته و به آثار مخرب آن در اقتصاد اشاره می‌کند.

پاسخ آیت‌الله مکارم‌شیرازی به استفتائی در خصوص خلق پول بانک‌ها

جمعی از اقتصاددانان حوزوی از آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در مورد موضوع خلق پول توسط بانک‌ها استفتاء نموده اند و ایشان طی نامه‌ای پاسخی برای این موضوع بیان داشتند.

به بدهکاری که نمی‌تواند بدهی خود را بدهد، مهلت دهید

بعضی موسسات مالی قرض‌الحسنه ۲۸ درصدی می‌دهند، یعنی چه؟ نام ربا خواری را به دروغ، قرض‌الحسنه می‌گذارند، این درست نیست.

انتقاد آیت الله مکارم شیرازی از وضعیت نظام بانکی

متأسفانه بانک ها با رفتارهای نادرستی همچون فاکتورهای صوری و کارهای اشتباه دیگر حلال را به حرام تبدیل کرده و سودها را به صورت ربا در آوردند.

Alternate Text

واکنش همزمان ۵ مجتهد و مرجع تقلید به «نظام بانکی ربوی»

۵ تن از مراجع تقلید و علمای عظام قم چهارشنبه گذشته نسبت به نظام بانکی ربوی ابراز نظر صریح داشتند.

بانکداری ناسالم از عوامل تورم است

گروهی از نمایندگان مجلس و جمعی از حقوقدانان طرح بانکداری اسلامی جامعی را طی دو سال زحمت و تلاش، تهیه کردند. امیدواریم این طرح در عمر باقیمانده مجلس به جایی برسد.

Alternate Text

تکذیب خبر «تحریم سود بانکی»

سودهای بانکی که به وسیله عقود اسلامی به دست می‌آید هم برای مردم و هم برای بانک حلال است.

لزوم خرید کالای ايرانی در صورت شرط کردن بانک

برخی بانک‌ها اعطای وام مربوط به کالا و لوازم خانگی را منوط به خرید کالای ايرانی می کنند، آيا عمل به این شرط لازم است؟

مضاربه و بانکداری اسلامی؛ موضوع درس خارج سال آینده

بیشتر فضلا این پیشنهاد را دادند و نظر من هم همین است که می‌شود مشکلات اقتصادی را از این راه حل کرد.

کار بانک‌ها اصلاح شود، اقتصاد ‌اصلاح می‌شود

دولت باید در کار بانک‌ها دقت بیشتر و قاطعیت بیشتری صورت دهد؛ اخیراً در اخبار دیدم که با برخی مدیران مختلف بانکی برخورد شده است!

پیام آیت الله مکارم شیرازی برای یک مستند بانکداری

از تمام کسانی که برای جلوگیری از اینگونه کارهای انحرافی در نظام بانکی تلاش می کنند به سهم خود تشکر می‌کنم.

تبديل معامله نقدي به نسيه

آيا اگر فردي جنسي را نقدي بخرد و بعد از مدتي بگويد برايم به صورت چک محاسبه کن و يا بالعکس مي‌توانيم اين کار را انجام دهيم؟

Alternate Text
جریمه دیرکرد بانکی در چه شرایطی حرام است؟

جزئیات بیشتر از آنچه در جلسه اخیر آیت الله مکارم شیرازی و رییس کل بانک مرکزی در قم گذشته است.

غیرحلال شدن پول با صدور فاکتورهای غیرواقعی

بارها تذکر داده شده که بانک‌ها نباید از مردم جریمه دیرکرد بگیرند، اما این مسئله هنوز به صورت ریشه‌ای حل نشده است.

Alternate Text
کارمزدها نباید بیش از چهار درصد باشد.

گرفتن وام برای انجام کاری مشخص و خرج کردن آن در جایی دیگر از مصادیق مبتلابه جامعه کنونی است که تاکید میکنم انجام این کارها حرام است.