بانک اطلاعاتی هیئت خدمات مالی اسلامی اقدام به انتشار دادههای آماری بخش بانکداری اسلامی در سطح کشورهای عضو برای سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ نموده است.
شرکت بینالمللی اسلامی مدیریت نقدینگی (IILM) مستقر در مالزی اقدام به انتشار ۱٫۰۳ میلیارد دلار صکوک کوتاهمدت در هفتمین حراج سال ۲۰۲۲ نموده است.
کتاب «اقتصاد غیر رسمی و تامین مالی اسلامی» از اولین کتابهایی است که به بررسی موضوع تامین مالی اسلامی در مورد اقتصاد غیررسمی و بحث در مورد آن از منظر کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی پرداخته است.
کتاب «ابزارهای تامین مالی و مقوله وقف پول : پیوند تامین مالی اسلامی با اهداف توسعه پایدار» در ۸ می ۲۰۲۲ میلادی به قلم احمد طاهری جوطی منتشر شد.
بانک اسلامی قطر در سال ۲۰۲۲ توانست ۳ جایزه برترین بانک اسلامی را در خاورمیانه، قطر و انگلستان دریافت نماید.
شورای عالی هیئت خدمات مالی اسلامی یک یادداشت فنی جدید در حوزه بازسازی و گزیر موسسات مالی اسلامی را به تصویب رساند.
هیئت خدمات مالی اسلامی، شاخصهای مالی اسلامی (ساختاری و احتیاطی) را همراه با صورتهای مالی تفصیلی تا سه ماهه چهارم ۲۰۲۱ میلادی، منتشر کرد.
هیئت خدمات مالی اسلامی کارگاه آموزشی آشنایی با استاندارد شماره ۲۳ (IFSB-23) را در حوزه کفایت سرمایه تجدیدنظرشده برای نهادهای ارائهدهنده خدمات مالی اسلامی برگزار مینماید.
پیشنویس اصول اساسی مقررات مالی اسلامی در بخش تکافل (بیمه اسلامی) منتشر شد.
پیشنویس اصول راهنما در حوزه تقویت و تعمیق بازارهای سرمایه اسلامی، به منظور دریافت نقطه نظرات اصلاحی و مشورتی منتشر شد.
هیئت خدمات مالی اسلامی، مرکز بینالمللی آموزش مالی اسلامی و زیرمجموعه تحقیقاتی آن، اقدام به امضای تفاهمنامه همکاری با هدف ارتقای بیشتر صنعت مالی اسلامی نمودند.
مقالات جدید در بخشهایی همچون بانکداری اسلامی، بازار سرمایه اسلامی و صنعت بیمه اسلامی منتشر شده است
استاد دانشگاه گایدنس آمریکا در وبینار بینالمللی "شیوههای مدیریت اسلامی در نهاد های مالی اسلامی" که به همت انجمن مالی اسلامی ایران برگزار شد به شرح مواردی در خصوص صکوک پرداخت.
سازمان حسابداری و حسابرسی موسسههای مالی اسلامی و بانک مرکزی الجزایر، اقدام به امضای تفاهمنامه همکاری با هدف توسعه صنعت مالی اسلامی در الجزایر نمودند.
هیئت خدمات مالی اسلامی، برنامه جدید عملکرد استراتژیک سالهای ۲۰۲۴- ۲۰۲۲ را با هدف گسترش و تقویت فعالیتهای IFSB معرفی و تصویب نمود.
کتاب «حسابداری ابزارها و عقود مالی اسلامی (منطبق با سر فصل وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری)» به قلم سیدرضا سید نژاد فهیم و رضا رستمی و از سوی انتشارات پژوهشکده پولی و بانکی به زیور طبع آراسته شد.
استاندارد جدید، استاندارد (FAS 18) که درباره «خدمات مالی اسلامی ارائه شده توسط موسسات مالی متعارف» است، را بهبود میبخشد و به عبارت بهتر جایگزین آن میشود.
استاندارد IFSB-23 و استاندارد IFSB-26 توسط شورای عالی هیئت خدمات مالی اسلامی تصویب شد
کمیتهای مشترک بین بانک مرکزی و سازمان بورس ایجاد شده است که به مرور محصولات و اقدامات مشترک آن نتایج خودش را نشان خواهد داد.
در این نشست بر اهمیت تمرکز IFSB بر مواردی همچون ریسکهای نوظهور ناشی از تحولات جهانی تاکید شد.
این کتاب مروری سیستماتیک از روندهای جاری در تحقیقات مربوط به استفاده از هوش مصنوعی در مؤسسات مالی اسلامی (IFIs)، در تمام کشورهای سازمان همکاری اسلامی (OIC) ارائه میکند.
کتاب «قرارداد سرمایهگذاری شرعی» به معرفی ابزار قانونی و مشروع با هدف اجرای سرمایهگذاری مبتنی بر تسهیم ریسک در حوزه مالی اسلامی میپردازد.
کتاب «سیاست پولی، مالی اسلامی و حاکمیت شرکتی اسلامی» در یک مرور بینالمللی و به صورت اجمالی به بررسی روابط متقابل بین حاکمیت شرکتی از منظر شریعت، صنعت بانکداری و سیاست پولی اسلامی میپردازد.
بانکها و شرکتهای فینتک در راستای جان بخشیدن به صنعت مالی اسلامی و جذب مخاطبان بیشتر باید دست به دست هم دهند تا محصولات نوآورانه منطبق با شریعت ایجاد کنند.
سازمان حسابداری و حسابرسی موسسات مالی اسلامی (AAOIFI) و بانک توسعه اسلامی (IDB)، شانزدهمین همایش سالانه بانکداری و مالی اسلامی را با حمایت بانک مرکزی بحرین برگزار نمودند.
پایگاه اطلاعاتی شاخصهای مالی اسلامی IFSB با انتشار دادههای فصلی بخش بازار سرمایه اسلامی در کنار دادههای بخش بانکداری اسلامی و تکافل توانسته است به نقطه عطف جدیدی دست یابد.
شرکت بینالمللی اسلامی مدیریت نقدینگی (IILM) مستقر در مالزی اقدام به انتشار ۱٫۱۵ میلیارد دلار صکوک کوتاهمدت با رتبه A-1 در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۱ نموده است.
سازمان حسابداری و حسابرسی موسسههای مالی اسلامی و موسسه رتبهبندی بینالمللی اسلامی، اقدام به امضای تفاهمنامه همکاری با هدف توسعه صنعت مالی اسلامی نمودند.
دیجیتالی شدن خدمات مالی اسلامی مزایای زیادی در چشمانداز تامین مالی دیجیتال، مقوله ارزشمحور کنونی و همچنین مشتری مداری را در پی دارد.
هیئت خدمات مالی اسلامی، پیشنویس اولیه اصول اساسی مقررات مالی اسلامی را برای تبادل نظر و همفکری عمومی منتشر کرده است.
مهمترین چیزی برای پژوهشگر، فروتنی در اعلام نتایج تحقیق است.
پانزدهمین اجلاس هیأت خدمات مالی اسلامی با موضوع تأمین مالی اسلامی و تحول دیجیتال به صورت مجازی برگزار میشود.
چهل و دومین جلسه شورای فقهی بانک مرکزی به ریاست رئیس کل بانک مرکزی و حضور سایر اعضا در محل بانک مرکزی برگزار شد.
مبانی فقهی و مدل عملیاتی استفاده از اوراق گام براساس مصوبه شورای فقهی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران کدام است؟
داراییهای مالی اسلامی قطر در سال ۲۰۲۰ میلادی با رشد همراه بوده و به مبلغی بالغ بر ۵۲۸ میلیارد ریال قطر رسیده است.
مجموعه گزارشهای ثبات صنعت خدمات مالی اسلامی برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ میلادی توسط هیئت خدمات مالی اسلامی منتشر شد.
این سمینار مشترک با موضوع «پاندومی ویروس کرونا؛ حمایت از سرمایهگذاران و شفافیت در بازار سرمایه اسلامی» برگزار شد.
حاکمیت شرعی، سیستم حاکمیت شرکتی اسلامی است که جهت حصول اطمینان از انطباق فعالیتهای مؤسسات مالی اسلامی با قوانین شرعی طراحیشده است.
هیئت خدمات مالی اسلامی، دوازدهمین نشست عمومی خود را با حضور سخنرانانی از صندوق بینالمللی پول (IMF) و بانک توسعه اسلامی (IDB) در خردادماه به صورت مجازی برگزار میکند.
این اقدام نشاندهنده تعهد شدید IFSB به ایجاد شناخت مالی اسلامی در بین فرانسویزبانان سراسر جهان است.
آیا در نظام مالی ایران، امکان استفاده از سوآپ نرخ بهره با چهارچوبی که بهطور غیراسلامی تعریف میشود وجود دارد؟
تجارب جذاب و خواندنی خانم دکتر مورنیاتی مخلصین؛ رئیس و مدرس دانشگاه اسلامی انستیتو تزکیای مالزی در زمینهی آموزش مدیریت و تأمین مالی اسلامی
اندونزی در گزارش وضعیت جهانی اقتصاد اسلامی 2021-2020 رتبه خود در صنعت تأمین مالی اسلامی را از جایگاه پنجم به چهارم ارتقا داد.
هماندیشی ملی «امکان پذیری اقتصادی، فقهی و حقوقی وقف پول و سهام» باحضور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار گردید.
ارقام مندرج در لایحه نشانگر آنست که دولت برای تامین مالی خود در سال آتی، نگاه ویژهای به بازارهای مالی و انتشار اوراق بهادار اسلامی داشته است
دیجیتالیسازی به بانکهای اسلامی کمک میکند تا با تقاضای مصرفکنندگان هماهنگ شده و صنعت بانکداری را در کشورهای مختلف گسترش دهد.
قراردادهای هوشمند میتواند موجب افزایش سرعت فرایندها، صرفهجویی در هزینهها، ارتقای شفافیت، افزایش کارایی فرایندهای کسبوکار، و کاهش ریسکهای احتمالی شود.
نقش بانکها و موسسات مالی ایرانی در میان ۴۰۲ بانک تجاری و تخصصی، شرکتهای بیمه و موسسات مالی و اعتباری همچنان بسیار چشمگیر و از نظر حجم داراییها در بالاترین ردیفهای این رتبهبندی قرار دارد.
هیئت خدمات مالی اسلامی (IFSB) و شرکت بینالمللی اسلامی مدیریت نقدینگی (IILM) اقدام به تمدید تفاهمنامه همکاری و حمایت از توسعه اقتصادی در صنعت خدمات مالی اسلامی برای دومین بار نمودند.
این تفاهمنامه به منظور افزایش همکاری در زمینههایی همچون آموزش و ایجاد ظرفیتهای بیشتر تنظیم شده است.
بانک اسلامی دبی در ۳۰ ژوئن ۲۰۲۰ اقدام به انتشار ۳۰۰ میلیون دلار گواهی سرمایهگذاری کرد.
هیئت خدمات مالی اسلامی (IFSB) و نهاد بانکداری و مالی بحرین (BIBF) اقدام به تمدید تفاهمنامه حمایت از توسعه ثبات خدمات مالی اسلامی برای سومین بار نمودند.
هیئت خدمات مالی اسلامی دو استاندارد جدید در حوزه صنعت خدمات مالی اسلامی را تصویب کرد.
هیئت خدمات مالی اسلامی مجموعه سوالات متداول و توضیحات تکمیلی مربوط به چهار استاندارد خود را با هدف اجرای بهتر استانداردها در کشورهای عضو منتشر نمود.
بیستویکمین مجمع ثبات مالی اسلامی IFSB، با موضوع کرونا و پیامدهای آن بر ثبات صنعت خدمات مالی اسلامی به صورت مجازی برگزار میشود.
یافتههای پژوهش نشان میدهد که میتوان با در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادی و ضوابط شریعت، نسبت به راهاندازی بازار مشتقات ارزی در کشور اقدام نمود.
پلتفرم معاملات الکترونیکی (ETP) جدید امکان انجام معاملات اوراق قرضه و اوراق صکوک را در بازار ثانویه فراهم میکند.
محمد توحیدی و سید عباس موسویان
هیئت خدمات مالی اسلامی(IFSB) با همکاری بازار مالی بینالمللی اسلامی (IIFM) سمینار بینالمللی با موضوع تسریع توسعه بازار سرمایه و دیجیتالیشدن را به صورت مجازی برگزار میکنند.
چهاردهمین برنامه اجرایی مشترک دو نهاد اسلامی IFSB و INCEIF با موضوع «اقدامات لازم برای ایجاد انعطافپذیری صنعت مالی اسلامی در دوران کرونا و پس از آن؛ دیدگاه قانونگذار» به صورت مجازی برگزار میشود.
هیئت خدمات مالی اسلامی، اولین مجمع CEO خود را با موضوع کرونا و تأثیر آن بر نهادهای ارائهدهنده خدمات مالی اسلامی به صورت مجازی برگزار کرد.
موسویان از متخصصان فقه اقتصادی و از اندیشمندان و صاحبنظران بانکداری بدون ربا و بانکداری اسلامی بود که در دو دهه گذشته نقش مهمی در اسلامی کردن ابزارهای مالی داشت.
این گزارشی پژوهشی به قلم رضا میرزاخانی و مجتبی کاوند منتشر شده است.
رئیس انجمن مالی اسلامی ایران با تشریح عملکرد انجمن در سال ۹۸ تلاش برای کسب مرجعیت علمی در حوزه مالی اسلامی را از جمله برنامه های آتی انجمن مالی اسلامی برشمرد.
در میان ۵۶ کشور جهان در سال ۲۰۱۸، به ترتیب ایران، عربستان سعودی و مالزی با مجموع ۱٫۶ تریلیون دلار و سهم ۶۵ درصدی از کل داراییها، بزرگترین بازارهای مالی اسلامی را تشکیل میدهند.
پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی گزارش جدید بررسی شاخصهای توسعه مالی اسلامی ایران و جهان در سال ۲۰۱۹ منتشر و پیشنهادات خود را مطرح کرد.
در کمیته فقهی در خصوص نحوه ثبت حسابها در محصولات مالی اسلامی در ایران بحث و تبادل نظر شد که موضوع ضمن بررسی بیشتر جهت جمعبندی، مجدداً طرح خواهد شد.
استفاده از ابزارهای اجتماعی منطبق بر شریعت از جمله قرضالحسنه، صکوک اجتماعی، وقف و زکات میتواند نقش بسزایی در کاهش تأثیر کرونا بر بخشهای آسیبپذیر و رشد صنعت مالی داشته باشد.
برترین کشورهای اسلامی از لحاظ شاخص توسعه کمی (QD)
وضعیت شاخص توسعه مالی اسلامی در جهان
هیئت خدمات مالی اسلامی (IFSB) و صندوق پولی عرب (AMF) اقدام به تمدید تفاهمنامه حمایت از توسعه تأمین مالی اسلامی میان کشورهای عضو برای سه سال آتی نمودند.
به علت تعطیلی برخی از کسبوکارها در پی شیوع بیماری کرونا، بهرهگیری مناسب از افزایش کمکهای خیریه در ماه مبارک رمضان از اهمیت بیشتری نسبت به سالهای گذشته برخوردار است.
این سمینار در روز سهشنبه دوم اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ برگزار میشود و مدیران برجسته صنعت مالی اسلامی در آن به بررسی اثرات بیماری کرونا بر اقتصاد جهانی به طور کلی و صنعت مالی اسلامی به طور خاص خواهند پرداخت.
هیئت خدمات مالی اسلامی از کلیه فعالان و علاقهمندان دعوت کرد تا نظرات مشورتی خود را در رابطه با پیشنویس استاندارد اصول راهنما برای حمایت از سرمایهگذاران در بازارهای سرمایه اسلامی (ED-24) به این هیئت اعلام نمایند.
هیئت خدمات مالی اسلامی (IFSB) کارگاه آنلاین (برخط) آشنایی با استاندارد اخیر خود (TN-3) را در حوزه شمول مالی و تأمین مالی اسلامی برگزار میکند.
این مقاله نشان میدهد که تغییر متغیرهای نهادی ترجیحات مشتریان و ماهیت نظام حقوقی و قضایی پشتیبان چگونه میتواند بر عملکرد نظام تأمین مالی مؤثر باشد.
مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، گزارشی پژوهشی با عنوان «معامله با اطلاعات نهانی از منظر شریعت» به قلم محمد توحیدی منتشر کرده است.
یک عضو شورای فقهی بانک مرکزی از تاثیر و مشکل گشایی اوراق اسلامی برای بخش تولید و اقتصاد کشور خبر داد.
هدف اصلی نسخه اصلاحی دستورالعمل PISIFIs ، ارائه رهنمودی برای استانداردسازی متدولوژی جمعآوری و چگونگی انتشار دادهها در بین موسسات گوناگون ارائهدهنده خدمات مالی اسلامی است.
در سی و پنجمین جلسه شورای عالی هیئت خدمات مالی اسلامی (IFSB) دو استاندارد جدید به تصویب رسید.
سی و پنجمین نشست شورای عالی هیئت خدمات مالی اسلامی به میزبانی بانک بنگلادش در شهر داکا برگزار شد.
در گزارش تحقیقاتی پیرامون وضعیت بازار بانکداری و مالی اسلامی به حضور فعال برخی از بانکهای ایرانی اشاره شده است.
شورای فقهی بانک مرکزی در جلسه اخیر خود استفاده از ابزار «توافق بازخرید منطبق با شریعت» در بازار بین بانکی را با لحاظ شرایطی مجاز اعلام کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد: در شورای فقهی بانک مرکزی اوراق ودیعه طراحی شد.
همچنین در این همایش چهارمین جایزه مالی اسلامی به علی صالحآبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات و رئیس انجمن مالی اسلامی ایران، اهدا شد.
در این همایش دو نشست تخصصی با عناوین «نقش اوراق گام در تامین مالی و رونق تولید» و «ارایه مقالات منتخب همایش» برگزار خواهد شد.
به رغم چالشهایی که در حوزه قوانین وجود دارد اما بازار مالی اسلامی در آمریکا نفوذ خوبی به خصوص در بین مسلمانان این کشور داشته است.
بر اساس گزارش سالانه نشریه بینالمللی بنکر، ایران سهم و نقش قابل توجهی در افزایش میزان داراییهای اسلامی داشته و کشورهایی همچون عربستان، مالزی و امارات در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
بر اساس آخرین رتبهبندی نهادهای مالی اسلامی سال ۲۰۱۹ که توسط مجله بنکر منتشرشده است، نقش بانکها و موسسات مالی ایرانی بسیار چشمگیر و از نظر رشد داراییها در بالاترین ردیفها قرار دارند.
آیا ما پولی به نام پول اسلامی داریم که آن پول اسلامی عبارتست از طلا، این محل تأمل است و هیچ یک از فقهای ما چنین حرفی نمیزنند.
Muhamed Zulkhibri & Turkhan Ali Abdul Manap
ایران با وجود اشتراکات فرهنگی و زبانی و تجربه بیش از ۳۵ سال اجرای قانون عملیات بانکی بدون ربا میتواند نقش فعالی در آسیای مرکزی داشته باشد که تا به امروز به منصه ظهور نرسیده است.
موسسه آموزش و پژوهش اسلامی در سال جاری میلادی اقدام به انتشار شش کتاب جدید در حوزه اقتصاد و تامین مالی اسلامی نموده که از این تعداد ۵ مورد با همکاری ناشران معتبر بینالمللی همچون پالگریو مکمیلان و اشپرینگر بوده است.
سیزدهمین برنامه اجرایی مشترک دو نهاد اسلامی IFSB و INCEIF، با موضوع «استفاده بهینه از ابزارهای بازار سرمایه اسلامی برای دستیابی به رشد پایدار» در کشور مالزی برگزار میگردد.
داراییهای بانکداری اسلامی تا پایان نیمه اول سال ۲۰۱۸ به ۱٫۵۷ تریلیون دلار رسیده است.
آموزش سواد مالی به عنوان یکی از نیازمندیهای مهم عصر جدید، میتواند در سطحی بالاتر و متناسب با ارزشهای جامعه اسلامی طراحی و پیادهسازی شود.
قطر برنامه راهاندازی سه مرکز مالی جهانی را با مشارکت ترکیه و مالزی به منظور تسخیر بازارهای مالی اسلامی در دستور کار خود قرار داده است.
مای بانک برهاد مالزی در حوزه بانکداری اسلامی اقدام به ایجاد ارتباط میان منطقه آ.سه.آن و شورای همکاری خلیج فارس نموده است.
امید میرود که بتوانیم یک بازار سرمایه اسلامی منسجم با توجه به اشتراکات دینی و رفتاری داشته باشیم.
دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار از تهیه مجموعه "مصوبات کمیته فقهی در حوزه صکوک" به زبان عربی و ارسال آن به ۲۵ بورس عربی در کشورهای مختلف خبر داد.
Syeda Fahmida Habib
بانک خانه مالی کویت توانست جایزه برترین نهاد مالی اسلامی سال ۲۰۱۹ را از مجله جهانی مالی نیویورک دریافت نماید.
تفاهمنامه توسعه خدمات مالی اسلامی در آسیا و اقیانوس آرام توسط هیئت خدمات مالی اسلامی و بانک توسعه آسیایی در مجمع سالانه ۲۰۱۹ به امضاء رسید.
گزارش مالی اسلامی در کشور جیبوتی، به پیشرفتهای برجسته صورت گرفته در این کشور و نقش آن در صنعت مالی اسلامی میپردازد و تحلیل کاملی در این رابطه ارائه میدهد.
در گزارش حاضر ضمن ارائه متن کامل ترجمه این استاندارد، سعی شده تا در پاورقی، نکات و به ویژه وجوه اختلاف آن با مصوبات کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان مرجع شرعی مربوط به بازار اوراق بهادار در ایران توسط نویسندگان تبیین شود.
این مطالعه نشان میدهد که میتوان با استفاده از ظرفیتهای فقه امامیه، الگوی به کارگیری اوراق وکالت را توسعه بخشید و جهت تأمین مالی دولت ایران مورد بهرهبرداری قرار داد.
بانک مرکزی پاکستان امکان ارائه تسهیلات تأمین مالی مجدد و همچنین تسهیلات تأمین مالی بلندمدت در زمینه صادرات را به صنعت بانکداری اسلامی افزود.
Muhamed Zulkhibri & Abdul Ghafar Ismail
سازمان حسابداری و حسابرسی موسسات مالی اسلامی (AAOIFI) و بازار بینالمللی مالی اسلامی (IIFM) تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
در «گزارش جهانی مالی اسلامی ۲۰۱۸: نقش مالی اسلامی در تامین مالی سرمایهگذاریهای بلندمدت»به نقش و اهمیت تامین مالی بلندمدت و چارچوب و مباحث مرتبط با آن در صنعت مالی اسلامی پرداخته شده است.
کنفرانس جهانی بانکداری و مالی اسلامی پیشنهاد تأسیس انجمن بینالمللی در زمینهی مسائل بانکداری، امور مالی و اجتماعی- سیاسی که مسلمانان با آن مواجه میشوند را تصویب کرد.
نگاه آسیبشناسانه به حوزه مطالعات و پژوهشهای بانکداری و مالی اسلامی در ایران مشخص میشود که این حوزه عمدتا در دوبخش مدیریت عرضه و تقاضا و عملیاتی کردن نتایج پژوهشهای منتخب با چالشهایی مواجه است.
نظام تأمین مالی اسلامی در مقایسه با نظام تأمین مالی متعارف به صورت کاملاً درونزا به دنبال پیگیری فعالیتهای مسئولانه در چارچوب مسئولیتپذیری اجتماعی است.
غربالگری شرعی بازارهای سهام جهانی به معنای تفکیک سهام مجاز و غیر مجاز مبتنی بر اصول شریعت، مهمترین ابزار و روش برای اجتناب از ریسک شریعت در بازارهای سهام جهانی است.
این ابزار مناسبی برای ناشرانی است که ضمن برآورد بازار میتوانند نسبت به ریسک نوسانهای قیمت در آینده اطمینان خاطر داشته باشند. این موضوع میتواند زمینه گسترش سهام و سهامداری را نیز فراهم نماید.
این مرکز توسط خلیج فینتک بحرین در راستای گسترش کاربرد فینتک به منظور تقویت موج جدید رشد در مالی اسلامی راهاندازی شده است.
بیستویکمین کنفرانس بینالمللی حسابداری و مالی اسلامی با هدف شناسایی چالشهای موجود و ارائه راهکارهای علمی در راستای توسعه روابط بینالملل در روزهای ۲۵ و ۲۶ آوریل سال ۲۰۱۹ در استانبول ترکیه برگزار میشود.
با گذشت نزدیک به دو دهه از شکلگیری و ارایه نخستین شاخصهای اسلامی، شاخصهای متعددی با رویکردهای مختلف از سوی سازمانها و اشخاص مختلف ارایه شده است که به نوبه خود توانستهاند سهم تأمین مالی اسلامی از کل تأمین مالی جهانی را افزایش دهند.
جوایز جهانی فینتک اسلامی از سوی موسسه «RedMoney» به منظور انتخاب کارهای برجسته در زمینه فینتک اسلامی یا منطبق با شریعت طراحی شده است. شرکتهای استارتآپ فعال در زمینه مالی اسلامی میتوانند برای دریافت این جایزه ثبتنام کنند.
راهکارهای جایگزین پیشنهادی این تحقیق جهت ساماندهی معاملات فردایی نیز شامل راهکار کوتاهمدت «انجام معاملات فردایی در قالب حقوقی تعهد به انجام بیع» و راهکار بلندمدت «تشکیل بازار رسمی معاملات آتی ارز» است.
با توجه به اینکه منطقه آسیا دارای بیش از ۶۰ درصد جمعیت مسلمان جهان است و از قدرت اقتصادی و مالی نیز برخوردار است، چشمانداز بانکداری و مالی اسلامی در آن بسیار روشن است.
کشورهای مالزی، اندونزی، بحرین، کویت و امارات نقش بیشتری در افزایش انتشار صکوک سال ۲۰۱۸ داشتهاند.
گزارش شماره ٨٥٣ موسسه بانک توسعه آسيايى (ADBI) با عنوان «مروری بر بانکداری و مالی اسلامی در آسیا» به قلم اکبر کميجانی و فرهاد تقی زاده حصاری منتشر شد.
اولین کنفرانس جهانی اقتصاد و تأمین مالی اسلامی با موضوع «اهداف توسعه پایدار از دیدگاه مالی اسلامی»، اکتبر سال جاری در کوالالامپور مالزی برگزار میشود.
Fayaz Ahmad Lone
گسترش فین تکهای منطبق با اصول شریعت در حوزههای تامین مالی دسته جمعی و وامدهی نظیر به نظیر، میتواند سبب افزایش شمول مالی، کاهش فقر و افزایش اشتغال شود.
پس از بحران مالی ۲۰۰۸ آمریکا، به دلیل نکول برخی از انواع صکوک، تقسیمبندی جدیدی از ساختار صکوک ارائه گردید که عبارتست از صکوک مبتنی بر دارایی و صکوک با پشتوانه دارایی
یکی از موانع استانداردسازی از این استدلال نشات میگیرد که پیادهسازی این فرآیند ممکن است منجر به محدود شدن نوآوری شود. این درحالی است که تجربه موفق برخی از کشورها همچون مالزی نمونه خوبی در رد این استدلال است.
جای تردید نیست که بریتانیا سردمدار کشورهای غیراسلامی در استفاده از ابزارهای مالی اسلامی همچون صکوک است.
متاسفانه بدهیهای دولت تاکنون ساماندهی نشده و برآورد صحیحی از میزان و افراد طرف حساب بدهی وجود ندارد.
بانک نور دبی توانست جایزه نوآوری در تأمین مالی اسلامی سال ۲۰۱۷ را از مجله جهانی مالی نیویورک دریافت نماید.
تامین مالی اسلامی میتواند نقش مهمی را در راستای متنوع کردن منابع تامین مالی در کشورهای آفریقایی ایفا کند.
به نظر میرسد هیأت خدمات مالی اسلامی هنوز آنچنان که باید، به وضع استانداردهای مرتبط با بازار سرمایه نپرداخته است.
امکان شناور بودن نرخ اوراق از نخستین مزایای تأمین مالی از طریق بازار سرمایه خواهد بود.
روند رو به رشد صنعت تامین مالی اسلامی در سال جاری ادامه خواهد داشت اما تكرار چنين رشدي در سال ۲۰۱۸ بعید به نظر میرسد.
شرکت وقف النور مسئولیت عرضه ۸۵۰ میلیون سهام به ارزش ۸۵ میلیون رینگیت (معادل ۱۹.۸۶ میلیون دلار) را برعهد دارد.
در شش ماه نخست سال ۲۰۱۷ صکوک هایی با حجم بسیار بالا منتشر شد که از نظر موسسه رتبهبندی S&P بعید است که چنین معاملات حجیمی در سال آتی تکرار شود.
تجزیه و تحیل جهانی از چشمانداز بانکداری و تأمین مالی اسلامی نشان میدهد در پایان سال ۲۰۱۷، ارزش کل صنعت بانکداری اسلامی به ۲.۷ هزار میلیارد دلار خواهد رسید.
این سمینار با همکاری هیئت خدمات مالی اسلامی و مرکز بینالمللی آموزش مالی اسلامی برگزار میشود.
موسسه پژوهش و آموزش اسلامی با هدف آگاهیبخشی از انطباق و همگامی صنعت مالی اسلامی با اهداف سرمایهگذاری اثربخش این گزارش را منتشر کرده است.
هیئت مدیره سازمان بینالمللی بازار مالی اسلامی (IIFM)به منظور تنظیم حرکت صنعت مالی اسلامی در مسیری درست و رو به جلو اقدام به تصویب برنامه استراتژیک سه ساله کرد.
با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی در کشورهای گوناگون، داراییهای مالی اسلامی تا پایان سال ۲۰۱۶ به ۱.۹ تریلیون دلار رسیده است.
این گزارش توسط مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار تهیه و منتشر شده است.
کنفرانس موضوعات کلیدی مدیریت دارایی و بدهی (ALM) در بانکها و نهادهای مالی اسلامی در روز ۹ می ۲۰۱۷ در کوالالامپور مالزی برگزار خواهد شد.
تامین مالی اسلامی راهکاری مناسب در راستای کاهش فقر و ایجاد یک شبکه امنیت اجتماعی قوی برای اقشار ضعیف جامعه است.
صندوق بینالمللی پول قصد دارد به صورت رسمی مالی اسلامی را وارد ساختار نظارتی خود کند که به معنای توجه این نهاد مالی بینالمللی به مالی اسلامی است.
Nabil Maghrebi & Abbas Mirakhor & Zamir Iqbal
Malcolm Harper & Ajaz Ahmed Khan
این نشست با موضوع «بررسی بازار صکوک بین المللی و مدل های تامین مالی از این بازار» و با سخنرانی دکتر خواجه نصیری برگزار میشود.
این کنفرانس تخصصی با موضوع «تسهیم ریسک در تأمین مالی اسلامی: چالشها و نوآوریها» در فروردین سال بعد در کوالالامپور مالزی برگزار خواهد شد.
Kabir M. Hassan & Abu Umar Faruq Ahmad & Umar A. Oseni
طرح جدید مزیتهای بسیار زیادی در مقایسه با قانون عملیات بانکی بدون ربا دارد و مهم تر از اصلاح قانون، حوزه اجرا است.
با توجه به رشد شتابان صنعت مالی اسلامی، فقدان تخصص و سرمایه انسانی آموزشدیده در این صنعت باعث ایجاد چالشهای اساسی شده است.
Hussein Kureshi & Mohsin Hayat
دکتر صالحآبادی سه الزام برای غیرربوی بودن برخی فعالیتهای بانکی را اصلاح قانون بانکداری، آموزش کارکنان بانکها و کمیته فقهی به عنوان یکی از ارکان بانک مرکزی عنوان کرد.
دومین همایش مالی اسلامی به همت انجمن مالی اسلامی در تاریخ ۱۲ دی ماه سال جاری برگزار می شوذ.
در جریان دیدار رئیس سازمان بورس با مراجع عظام تقلید، مرکز مطالعات کاربردی مالی اسلامی افتتاح شد.
ورود تدریجی ایران به اقتصاد دنیا بعد از لغو تحریم ها صنعت تأمین مالی اسلامی را دگرگون کرده است، چراکه ایران یکی از بزرگترین بازیگران از نظر دارایی در بانکداری مطابق با شریعت اسلامی است.
شاخص توسعه مالی اسلامی از جمله شاخصهایی است که امکان مقایسه بین کشورها از نظر وضعیت آموزش و پژوهش در صنعت مالی اسلامی را فراهم میسازد.
این گزارش از مجموعه گزارشهای «مالی اسلامی: پیشگام شدن با متعهد شدن» است که توسط بخش خاورمیانه موسسه دیلویت تهیه شده است.
این سمینار تخصصی در ۱۸ ژانویه ۲۰۱۷ (۲۹ دیماه ۱۳۹۵) در کوالالامپور مالزی برگزار خواهد شد.
میتوان با استفاده از ظرفیت فقه اسلامی، قالب حقوقی قراردادهای آتی ارزی را به نحوی اصلاح کرد که در کنار حفظ کارکرد اقتصادی ابزار، چالش شرعی آن برطرف شود.
استفاده از طلا برای نخستین بار در سرمایه گذاری تأمین مالی اسلامی به تصویب رسید.
به همت انجمن مالی اسلامی ایران، کتابخانهای مجازی در حوزههای مختلف مالی اسلامی روی سایت این انجمن ایجاد شده است.
Monzer Kahf
حرکت به سمت حسابرسی شرعی بیرونی، موجب افزایش اعتبار صنعت شده و آن را در برابر ریسکهای تعارض منافع حفظ میکند.
صندوق جهانی اسلامی و بخش مدیریت ثروت توانسته است رشد قابل توجهی را به واسطه وفور سرمایهگذاران علاقهمند به سرمایهگذاری به شیوههای منطبق با شریعت تجربه نمایند.
براساس جدیدترین گزارش موسسه اعتبارسنجی فیچ به احتمال زیاد این روند رو به رشد با سرعتی پایینتر از قبل ادامه خواهد داشت.
موسسه IRTI و بانک جهانی، به تازگی همکاری نزدیکی جهت انتشار گزارشهای مهم در زمینه مالی اسلامی آغاز کردهاند.
در این اجلاس، مباحث زیستمحیطی، اجتماعی و حاکمیتی به عنوان سه رکن ایجادکننده ثبات در حوزه مالی اسلامی معرفی شدند.
Hafiz Muhammad Yasin & Atiq-uz-Zafar Khan
صندوق نقدینگی بحرین ابزاری برای توسعه بازارهای سرمایه اسلامی به حساب میآید.
این نشست با موضوع «مروری بر آخرین تحولات ابزارهای مالی اسلامی در بازار سرمایه ایران» برگزار میشود.
این همایش با موضوع «نقش بازارهای مالی اسلامی در عملیاتی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی» برگزار خواهد شد.
Muhamed Zulkhibri, Abdul Ghafar Ismail, Sutan Emir Hidayat
مرکز بینالمللی مالی اسلامی مالزی (MIFC) گزارش تحقیقاتی در ارتباط با توسعه سرمایه انسانی در تأمین مالی اسلامی منتشر نموده است.
با مقالات جدیدترین شماره دوفصلنامه «تحقیقات مالی اسلامی» آشنا شوید.
مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار
راهکار پیشنهادی به عنوان مکمل ضامن بانکی برای مدیریت ریسک نکول و توسعه بازار اوراق بهادار اسلامی، صندوق ضمانت صکوک است.
غرر به معنای نوعی عدم اطمینان در ارکان قرارداد است که یکی از طرفین معامله را در معرض خطر قرار دهد. این مفهوم شباهت فراوانی با مفهوم ریسک مالی دارد.
انتشار اوراق مرابحه مبتنی بر سهام، ابزاری با کارکرد مالی برای بنگاههای اقتصادی است.
اساساً شکلگیری کمیته نظارت شرعی در بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری، موضوعیتی در کشور ما ندارد!
IFSB به عنوان نهاد تنظیمکننده استانداردهای بینالمللی، به دنبال ایجاد سلامت و ثبات صنعت خدمات مالی اسلامی است.
فایلهای ارائه شده توسط اساتید سخنران به همراه فیلم سخنرانیها قابل دریافت میباشد.
با وضعیت فعلی و چشمانداز صنعت مالی اسلامی در کشورهای مختلف جهان بیشتر آشنا شوید.
نخستین جلسه از مجموعه نشست های تخصصی مالی اسلامی به همت انجمن مالی اسلامی ایران برگزار شد.
بنده از شخصیت حقیقی و حقوقی خودم استفاده خواهم کرد که نقشه راه بانکداری اسلامی در کشور شکل بگیرد.
با مقالات جدیدترین شماره دوفصلنامه تحقیقات مالی اسلامی آشنا شوید.
این مجموعه مقالات در سه جلد با عنوان «تجربه جهانی بانکداری اسلامی روش های تامین مالی، ابزارها، خدمات و محصولات» منتشر شده است.
ایران یکی از بزرگترین بازیگران این صنعت است و حدود ۴۰ درصد سرمایه بانکداری اسلامی جهانی را به خود اختصاص داده است.
با مقالات جدیدترین شماره دوفصلنامه تحقیقات مالی اسلامی آشنا شوید.
در این مقاله ابزارهای طراحی شده توسط مهندسان مالی اسلامی که روزبهروز در حال گسترش میباشند، طرح میشود.
تقویت همکاری میان علمای اسلامی، بازیگران بازار و مؤسسسات علمی و بخش فناوری، نقش مهمی در توسعه مالی اسلامی ایفا میکند.
داراییهای مالی اسلامی با نرخ دو رقمی طی دهه گذشته رشد داشتهاند، به طوری که از حدود ۲۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۳ به حدود ۱۸۰۰ میلیارد دلار تا پایان سال ۲۰۱۳ رسیده است.
کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، اهم اقدامات کمیته فقهی این سازمان در سال ۹۳ را تشریح کرد.
گروه نظام مالی اسلامی در دهه ۷۰ در دانشگاه امام صادق(ع) تشکیل و طی سالهای گذشته کارهای مطالعاتی زیادی انجام داده است.
ارزش کل داراییهای منطبق بر شریعت در جهان معادل ۱۳۹۱ میلیارد دلار است که بانکهای کاملاً اسلامی مبلغ ۱۰۶۹ میلیارد دلار آن را در اختیار دارند.
حسین محسنی
اکنون زمان آن فرارسیده است موسسات اعتبار سنجی و رتبهبندی اوراق بهادار برای توسعه ابزارهای مالی راهاندازی شود.
این جلسه به موضوع «چگونگی ارتباط بانک ها با بازار سرمايه؛ در چارچوب نظام بانکداری بدون ربا» اختصاص دارد.
مالی اسلامی چیست؟ و چرا علاقه کشورها و شرکتهای غیراسلامی را برانگیخته است؟
از ابزارهاي مديريت نقدينگي در بازارهای اسلامی میتوان به مرابحة موازي، صندوق ABC و اوراق مرابحه و اوراق اجاره به شرط تمليك اشاره داشت.
با عناوین و مولفین مقالات این شماره آشنا شوید.
انجمن اروپایی اقتصاد، بانکداری و مالی اسلامی (EUIEBF) با همکاری موسسه پژوهش و آموزش اسلامی (IRTI) وابسته به بانک توسعه اسلامی (IDB)، سومین همایش مالی اسلامی را برگزار میکنند.
یدالله دادگر
مالزی با شعار «مالزی؛ محل بازار جهانی مالی اسلامی» به دنبال ایجاد بستری برای جذب و هدایت بازار پول و سرمایه و بیمه اسلامی بینالمللی است.
با کتابی دیگر از انتشارات ادوارد الگار در حوزه مالی اسلامی آشنا شویم.
این بخش به صورت دوره ای توسط مهمترین مقالات این حوزه تکمیل می شود. لازم به ذکر است، دسترسی به مقالات این بانک اطلاعاتی، رایگان می باشد.
علاقمندان میتوانند اصل مقالات این شماره را از متن این خبر دریافت نمایند.
این صکوک، ابزاری برای تقسیم ریسک و ثبات اقتصادی به حساب میآید.
بانک Banco do Brasil SA به عنوان بزرگترین بانک آمریکای لاتین از لحاظ دارایی، این صندوق را برای جذب سرمایه مسلمانان راهاندازی می کند.
دولت انگلیس سال گذشته طرحهایی را برای تبدیل شدن به اولین کشور غربی منتشرکننده صکوک اعلام کرد.
این نشست سالیانه در 20 کشور جهان برگزار میشود و قرار است 20 خرداد، تهران برای نخستین بار میزبان این نشست باشد.
این صکوک بر پایه گواهی است و هیچ دارایی فیزیکی به عنوان دارایی پایه درگیر کار نمیشود.
از سلسله جلسات نقد و بررسی پژوهشهای بانکداری و مالی اسلامی
Amr Mohamed El Tiby and Wafik Grais
اکنون تامین مالی اسلامی، بزرگترین بخش بازار اوراق قرضه است.
جهت آشنایی و دریافت مقالات این شماره، به متن خبر مراجعه نمایید.
به دليل جذابيت معاملات سلف موازي، پيش بيني ميشود از سال آينده بر شمار معاملهگران افزوده شود.
Norton Rose Fulbright
تفاوت سلف معمولی با سلف موازی استاندارد چیست؟
طبق پیشبینیها در سال ٢٠١٤ تقاضای صکوک به میزان ٢٢٩ میلیارد دلار از عرضه آن پیشی خواهد گرفت.
این دوفصلنامه اولین نشریه تخصصی مالی اسلامی در کشور می باشد.
موضوع جلسه: راهکار اعطای تسهیلات بانک مرکزی به بانکهای تجاری در بانکداری اسلامی
صکوک چگونه میتواند به تامین مالی اپراتورهاي تلفن همراه کمک کند؟
محمد ایوب
ترجمه: حامد تاجمیر ریاحی و علی راهنشین
آشنایی با یکی از پرسرعتترین بازارهای جهانی در یکی از بهترین دانشگاههای جهان فراهم میشود.
در هشت جلسه از سلسله نشستهای نقد پژوهشهای بانکداری و مالی اسلامی چه گذشته است؟
محمدمهدی عسگری، محمدرضا رضی و حسین میسمی
از این ابزار نوین، جهت افزایش نقدینگی بازارهای سرمایه اسلامی استفاده میشود.
علاقمندان میتوانند مقالات و مصاحبه های این پرونده از فصلنامه «تازههای اقتصاد» را از این بخش دریافت نمایند.
اين نشست با هدف تعامل بیشتر صاحبنظران بینالمللی حوزه بانکداري و مالي اسلامي برگزار ميگردد.
علاقمندان میتوانند جهت دسترسی رایگان به فایل تمام متن این نشریه به متن این خبر مراجعه نمایند.
علاقمندان میتوانند جهت دسترسی رایگان به فایل تمام متن این نشریه به متن این خبر مراجعه نمایند.
این پیشنویس حاوی نکات ارزندهای در مبحث نظارت در بانکداری و مالی اسلامی میباشد، از اینرو مطالعه آن برای کارشناسان حوزه نظارت توصیه می شود.
دولت، بانک مرکزی، شبکه بانکی و بخش خصوصی هر یک میتوانند بنا بر اهداف و مسئولیتهای خود از این ابزار مالی استفاده نمایند.
در حالی یازدهمین ماه سال 2013 را آغاز میکنیم که این ماه میزبان تعداد زیادی همایش و نشست بینالمللی درحوزه بانکداری و مالی اسلامی است.
این بخش به صورت دوره ای توسط مهمترین مقالات این حوزه تکمیل می شود. لازم به ذکر است، دسترسی به مقالات این بانک اطلاعاتی، رایگان می باشد.
Habib Ahmed, Mehmet Asutay and Rodney Wilson
Zamir Iqbal, Abbas Mirakhor, Hossein Askari, Noureddine Krichene
Zamir Iqbal, Abbas Mirakhor
Rifaat Ahmed Abdel Karim, Simon Archer