برچسب‌ها

گزارش «چارچوب هدف‌گذاری تورمی و سازوکار دستیابی به نرخ تورم هدف» منتشر شد

گزارش سیاستی «چارچوب هدف‌گذاری تورمی و سازوکار دستیابی به نرخ تورم هدف» توسط پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی منتشر شد.

تورم پایین پیش نیاز استقرار بانکداری اسلامی

تورم مزمنی که سال‌های متمادی دامن‌گیر اقتصاد ما بوده، باعث شده که نرخ‌های سود بانکی در مقایسه با سیستم بانکی دنیا بالا باشد.

بررسی فقهی سیاست مالیات تورمی

نصرالله خلیلی تیرتاشی

تحلیلی بر اشاره رهبر انقلاب به مسئله کاهش ارزش پول

تاکید چندباره رهبری معظم به مسئله تولید و نقش آن در گره‌گشایی از معضل تورم و کاهش ارزش پول، ضرورت پرداخت به تاثیر این امور بر یکدیگر در علم اقتصاد و ظرفیت فقه الاقتصاد در کاهش آسیب‌ها و عوارض رکود تولید و خلق پول را دو چندان می‌کند.

دلایل کاهش منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها

بانک‌های تخصصی قرض‌الحسنه به دلیل دامنه محدود فعالیت و خدمات‌شان امکان جذب بسیاری از سپرده‌گذاران خصوصا اشخاص حقوقی را ندارند در نتیجه منابع قرض‌الحسنه هر روز محدود و محدود‌تر می‌شود.

بررسی امکان انتشار انواع اوراق بهادار اسلامی با سود شناور

اوراق با سود شناور و اسناد خزانه مصون از تورم، اوراقی هستند که ارزش اسمی و یا نرخ سود آنها با یک نرخ مرجع مانند تورم، لایبور و ... تعدیل می‌شوند.

هدفگذاری تورمی به منظور سیاستگذاری پولی در بانکداری مرکزی اسلامی

هدف اصلی الگوی سیاستی هدفگذاری تورمی، کنترل تورم است که نه تنها مورد نهی اسلام نیست، بلکه می‌توان از منابع اسلامی دلایلی در تائید آن نیز ارائه کرد.

افزایش پلکانی حقوق و دستمزد و چالش‌های عدالت

شاید در نگاه اول افزایش پلکانی حقوق و دستمزد به مرزهای عدالت نزدیکتر باشد، اما تامل بیشتر می‌تواند ابعاد جدیدی از این موضوع را پیش‌روی ما بگشاید.

تاملی بر یک تصور اشتباه در تسهیلات مشارکتی

سود عقود مشارکتی باید از نتیجه طرح مشارکتی حاصل آید و توزیع آن پس از کسر مالیات، تعهدات، بدهی‌های مالی، سایر هزینه‌های پروژه و همچنین اصل سرمایه اولیه، به نسبت سهم‌الشرکه طرفین صورت پذیرد.

مراجع تقلید ابعاد شرعی افزایش تورم از طریق رشد پایه پولی را روشن کنند

مراجع تقلید، ورود چندانی به مسئله تورم و بسط پایه پولی نداشته‌اند؛ لذا برداشت از منابع بانک مرکزی به راحتی و فارغ از دغدغه‌های شرعی در حال انجام است.

جای خالی TIPSهای منطبق با شریعت

اوراق مصون از تورم، از جمله ابزارهایی هستند که در بازارهای بدهی سایر کشورها مورد استفاده واقع می‌شوند.

تورم و کاهش ارزش پول در چارچوب اسلامی

آیا در چارچوب اسلامی، جلوگیری از کاهش ارزش پول می‌تواند به عنوان یک هدف مشروع تلقی شود؟

طراحی اوراق بهادار اسلامی تورم‌پیوند در نظام مالی ایران

کدام‌یک از عقود قابلیت بیشتری برای استفاده در صکوک تورم‌پیوند داشته و از جهت معیارهای گوناگون مناسب‌تر است؟

بررسی فقهی – مالی اوراق اجاره مصون از تورم

نتیجه‌ پژوهش نشان می دهد که امکان انتشار اوراق مصون از تورم با نرخ شناور در قالب اوراق اجاره وجود دارد.

رابطه نرخ سود و تورم در اقتصاد اسلامی

نرخ سود در قراردادهای بیع متقابل می‌تواند بر روی تورم تأثیرگذار باشد؛ چراکه مشارکتی نیستند.

رابطه تعیین نرخ سود و تورم در بانکداری اسلامی

اگر محاسبات ما براساس واقعیات اقتصادی باشد، با این سؤال مواجه نمی‌شویم که آیا با تغییر تورم، باید نرخ سود هم تغییر کند یا خیر؟

Alternate Text
آیا تورم،‌ مجوز دریافت مازاد وام است!؟

پایگاه اطلاع‌رسانی «الف» در استفتایی، نظر مراجع عظام تقلید را در این مورد جویا شده است.

معضلات پول سمی!

ایجاد زمینه‌های شکل‌گیری بحران در ترازنامه شبکه بانکی با سمی شدن اموال بانک‌ها.

Alternate Text
سوءمدیریت بانکی علت افزایش تورم و آشفتگی بازار بورس، طلا و ارز است.

نظام بانکداری که پرداخت وام ازدواج را سودده نمی داند باید بر اساس عقود اسلامی، پرداخت دو وام کم بهره ازدواج و اشتغال را در اولویت قرار دهد.

Alternate Text
ضرورت استقلال بانک مرکزی بر اساس آموزه‌های اسلام.

حفظ ارزش پولی و استقلال بانک مرکزی، از اهداف سیاست پولی نظام اسلامی است.

Alternate Text
گزارش«مالیات تورمی در ترازوی عدالت»

کاهش ارزش و قدرت خرید پول مصداقی از بی‌عدالتی و تضییع حقوق صاحبان پول است و دولت در قبال آن وظایفی به عهده دارد.

ملاحظاتی در تعیین نرخ سود اوراق مشارکت

نرخ سود بانکی در تعیین نرخ سود اوراق مشارکت محوریت دارد. با توجه به شرایط سایر سرمایه‌گذاری‌ها و نرخ تورم، می‌توان نرخ سود این اوراق را حدود 25درصد درنظر گرفت.

Alternate Text
تعریف ربا دست ما نیست، دست شریعت است!

به اشتباه بیان می‌شود که باید تعریف نوینی از ربا ارائه شود؛ حال آنکه ما نیازمند تطبیق جدید از ربا متناسب با شرایط روز جامعه هستیم و نه تعریف جدید از آن.

Alternate Text
ربا متناسب با تورم بازتعریف شود.

ارزش پول با ربا متفاوت است؛ باید ربا را متناسب با تورم تعریف کنیم..باید این منطق را جا بیندازیم که سپرده‌گذار حق دارد که ارزش پولش را مطالبه کند.

Alternate Text
نظر مراجع عظام نسبت به جبران كاهش ارزش پول، متفاوت است.

نظرات آيات عظام امام خمينی(ره)، فاضل لنكرانی(ره)، بهجت(ره)، مكارم شيرازی، نوری همدانی، سبحانی و سيستانی در خصوص جبران کاهش ارزش پول در قرض چیست؟