برچسب‌ها

کارایی بانک‌های اسلامی در منطقه جنوب شرق آسیا

کارایی و بهره‌وری بانک‌های اسلامی در کشور اندونزی نسبت به سایر بانک‌های اسلامی واقع در منطقه جنوب شرق آسیا در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹، بیشتر است.

جایگاه قاعده «منع غرر» در نظام بانکی و نتایج آن

رابطه آگاهی و شفافیت میان بانک و مشتریان وجود ندارد و مشتریان بانک‌ها نمی‌دانند با پول‌ها آنها چه اقدامی انجام می‌شود و آیا به سود یا زیان او گام برمی‌دارید

منوط کردن نرخ سود بانکی به تورم، اسلامی نیست

اولین همایش «اقتصاد بدون ربا» با حضور جناب آقایان دکتر مصباحی‌مقدم، دکتر سبحانی و دکتر توتونچیان در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد.

رابطه نرخ سود و تورم در اقتصاد اسلامی

نرخ سود در قراردادهای بیع متقابل می‌تواند بر روی تورم تأثیرگذار باشد؛ چراکه مشارکتی نیستند.

Alternate Text

«سرمایه در قرن بیست ویکم»

توماس پیکتی این کتاب را بر يك ادعاي ساده موسوم به «رابطه نابرابري» تالیف کرده است.

Alternate Text

چرا نرخ بهره در کشورهای توسعه یافته پایین است؟

بانکداری اسلامی؛ اجرایی کردن اصول اقتصادی با حداقل زیان جمعی است.

اوراق بهادار با نرخ سود شناور

شناورها یک سرمایه‌گذاری با پرداخت‌های سود شناور یا تعدیل سود بر اساس یک معیار از پیش تعیین شده می‌باشند.

Alternate Text
عدم نياز به توجيه ربا جهت توسعه اقتصادي.

دیدگاههایی که دریکصد سال اخیر توسط برخی از اندیشمندان مسلمان در توجیه ربا مطرح شده، قابل نقد است.

حکمت تحریم ربا در اندیشه فقهی استاد شهید مطهری

مروری بر اندیشه‌های اقتصادی استاد مطهری در خصوص ربا و علل تحریم آن، به مناسبت سالروز شهادت ایشان.

افزایش نرخ بهره در ترکیه

اردوغان: «من مخالف افزایش هستم.. اما البته قدرت دخالت در بانک مرکزی را ندارم.. آنها مسئول تبعات تصمیم خود هستند»

نگاه اقتصادی اما متوازن به موقوفات کنیم

کمبود نیروی انسانی متخصص، عامل بهره‌وری پائین موقوفات است.

Alternate Text
بهره و ربا كاملاً منطبق بر هم هستند.

ربا محاربه با خداست؛ از اینرو هم مردم و هم مسئولين بانكی بايد نسبت به عقود و قراردادهای بانكی آگاهی كافی به دست بیاورند تا از بروز قراردادهای صوری و شبهه‌ناك جلوگيری شود.

ضرورت طراحي ابزارهاي اسلامي سیاست‌گذاري‌ پولی

هيچ دليل منطقي براي آنکه نرخ سود نتواند كاركردهاي نرخ بهره را (چه در سطح خرد و چه در سطح كلان) داشته باشد وجود ندارد.

Alternate Text
امكان استفاده از «نرخ نسيه» به عنوان جايگزين شرعی «نرخ بهره»

نرخ سود سرمايه كه در قالب قرارداد فروش اقساطی تعيين می‌شود، همان نرخ نسيه است.