این سمینار مشترک با موضوع «پاندومی ویروس کرونا؛ حمایت از سرمایهگذاران و شفافیت در بازار سرمایه اسلامی» برگزار شد.
مجید رضایی دوانی و مرتضی رضایی
تجربه ایران در حرکت به سمت بانکداری اسلامی تجربه منحصر به فردی است که بعد از انقلاب اسلامی آغاز شده است، اما دیگر کشورهای جهان در زمینه بانکداری چقدر جلو رفتهاند؟
داراییهای بانکهای اسلامی امارات متحده عربی در طول سال ۲۰۲۰ رشد ۵ درصدی داشته است که حدود ۱۹ درصد از کل داراییهای سیستم بانکی این کشور را تشکیل میدهد.
بانک اطلاعاتی هیئت خدمات مالی اسلامی اقدام به انتشار دادههای آماری برای سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ نموده است.
بانک بدون خلق پول نمیتواند اداره کند اما بانک مرکزی میتواند روی این خلق پول نظارت کند.
هیئت نظارت شرعی بانک العز الاسلامی عمان به تلاش خود برای تحقیق و بررسی در زمینه ارائه محصولات و خدمات نوآورانه ادامه میدهد.
حسن آقا نظری
شورای هیأت خدمات مالی اسلامی در سیوهشتمین جلسه خود، کمیته فنی جدید IFSB را برای دوره سه ساله ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ منصوب کردند.
مهمترین شرط صحت خرید دین آن است که دین و بدهی، صوری و به منظور فرار از ربا نبوده و واقعی و نتیجه فعالیت اقتصادی باشد.
حاکمیت شرعی، سیستم حاکمیت شرکتی اسلامی است که جهت حصول اطمینان از انطباق فعالیتهای مؤسسات مالی اسلامی با قوانین شرعی طراحیشده است.
بانک مرکزی باید به اندازه وزارت پاسخگو باشد؛ یعنی باید در مقابل مجلس پاسخگوی برنامهها و اجرای آنها باشد.
شناورسازی نرخهای سود سپردهها و تسهیلات یکی از روشهایی است که در بانکداری مرکزی نوین جهت تسریع و تسهیل مکانیسم انتقال پولی استفاده میشود.
مجمع بینالمللی فقه اسلامی و گروه توسعه اسلامی مالزی اقدام به امضای تفاهمنامه همکاری با هدف دستیابی به همگرایی فکری و توسعه دانش بین مکاتب مختلف اسلامی نمودند.
اگر خلق پول نباشد، ما باید به دنیای سکههای آهنی برگردیم. این برگشت باعث کاهش رفاه جامعه میشود. وضعیت به گونهای خواهد شد که اصلا برای دنیا امکان پیشرفت وجود نخواهد داشت.
دولت اسلامی بایستی از اِعمال سیاست پولی که منتهی به شکاف فاحش سطح زندگی، درآمد و ثروت شود، پرهیز کند.
مدل علمیاتی بانکداری اسلامی در پژوهشگاه فقه نظام به همکاری مرکز تحقیقات و نوآوری اسلامی بانک پارسیان انجام شده و به تایید حضرت آیتالله اراکی و بعضی از بزرگان حوزه نیز رسیده است.
قطعاً مسکوت ماندن این طرح در مجلس، با توجه به این که در حال حاضر هیچ بدیل قابل اتکائی برای آن وجود ندارد، اصلاح نظام بانکی را تا سالها به تعویق خواهد انداخت.
بانکهای اسلامی فیصل، البرکه و ابوظبی و بانک مصر سهم عمده بانکداری اسلامی مصر را به خود اختصاص دادهاند.
هیئت خدمات مالی اسلامی، دوازدهمین نشست عمومی خود را با حضور سخنرانانی از صندوق بینالمللی پول (IMF) و بانک توسعه اسلامی (IDB) در خردادماه به صورت مجازی برگزار میکند.