نشریه تازههای اقتصاد در جدیدترین شماره خود (شماره ۱۵۷؛ آبان ۱۳۹۸) یادداشتی تحت عنوان «نگاهی به رمزارزها از پنجره فقه اسلامی» به قلم وهاب قلیچ منتشر کرده است.
در این نشست که با حضور آیت الله اراکی برگزار گردید، ضمن ارزیابی مدلهای ارائه شده در بانکداری اسلامی و تاکید بر ناکارآمدی روش مغایر با شرع، روش مطلوب نقد شد.
در نشست علمی ارائه و نقد طرح «پولطلا» مسأله خلق پول بانکی به عنوان مشکل اصلی نظام پولی و بانکی و سیستم اقتصادی کشور مطرح شد و طرح پولطلا مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و انجمن اقتصاد اسلامی ایران، شماره ۷۵ فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد اسلامی (دوره ۱۹، پاییز ۱۳۹۸) منتشر شد.
معرفی کردن پول اعتباری به عنوان ریشه تمام مشکلات اقتصادی ادعای نادرستی است، چراکه خیلی از کشورها با همین پول اعتباری، اقتصاد موفقی دارند، از این رو این دیدگاه مبانی سستی دارد.
اقدامات بانکقرض الحسنه مهر ایران برای اشتغالمناطق محروم قابل تقدیر است.
هیئت خدمات مالی اسلامی از کلیه فعالان و علاقهمندان دعوت کرد تا نظرات مشورتی خود را در رابطه با پیشنویس اصلاحی استاندارد کفایت سرمایه منتشر شده به این هیئت اعلام نمایند.
به رغم چالشهایی که در حوزه قوانین وجود دارد اما بازار مالی اسلامی در آمریکا نفوذ خوبی به خصوص در بین مسلمانان این کشور داشته است.
پیوند پول به طلا ملازم با ثبات قیمت و ارزش پول نیست و این نکته هم به شهادت تاریخ و هم از گزارشهای ماهیانه و سالانه سایتهای اعلام نرخ طلا که نوسانات قیمت آن را به صورت نموداری نمایش میدهند، قابل فهم است.
یکی از کارویژه های اصلی پژوهشگاه فقه نظام، توجه به نظامهای اجتماعی و تطابق هرچه بیشتر این نظامها با مطلوبهای شریعت است، چرا که معتقدیم کارآمدی نظام از دریچه هرچه اسلامیتر شدن آن میگذرد.
تاکید چندباره رهبری معظم به مسئله تولید و نقش آن در گرهگشایی از معضل تورم و کاهش ارزش پول، ضرورت پرداخت به تاثیر این امور بر یکدیگر در علم اقتصاد و ظرفیت فقه الاقتصاد در کاهش آسیبها و عوارض رکود تولید و خلق پول را دو چندان میکند.
بر اساس گزارش سالانه نشریه بینالمللی بنکر، ایران سهم و نقش قابل توجهی در افزایش میزان داراییهای اسلامی داشته و کشورهایی همچون عربستان، مالزی و امارات در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
بر اساس آخرین رتبهبندی نهادهای مالی اسلامی سال ۲۰۱۹ که توسط مجله بنکر منتشرشده است، نقش بانکها و موسسات مالی ایرانی بسیار چشمگیر و از نظر رشد داراییها در بالاترین ردیفها قرار دارند.
اثرات منفی خلق پول بدون پشتوانه بر جریانات اقتصادی موجب شده است برخی از محققین ایدهای تحت عنوان «بهکارگیری پولطلا» را مطرح کنند. ایدهای که همراه با پرسشها و ابهامات فراوان است.
دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، جزئیات حضور نایبرئیس این کمیته را در کنفرانس آکادمی تحقیقات شرعی در حوزه مالی اسلامی، که هفته گذشته در مالزی برگزار شد، تشریح کرد.
هیئت خدمات مالی اسلامی دادههای آماری مربوط به سلامت مالی و رشد نظام بانکداری اسلامی را تا پایان سه ماهه دوم سال ۲۰۱۹ میلادی برای کشورهای عضو منتشر کرد.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی ترکیه در پایان سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ به ۴۱ میلیارد دلار رسیده که نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد ۳۷ درصدی را تجربه نموده است.
در فاصله کمتر از سه ماه مانده به سالگرد اجرای مصوبه تغییر رویه محاسبه سود علیالحساب، بانکهای کشور باید خود را برای پاسخ به سوالات مهمی از سوی سپردهگذاران آماده سازند.
درحالی که اخیرا قوانینی برای بانکداری اسلامی در فیلیپن تصویب شده است، بانک مرکزی این کشور اعلام کرد که قصد دارد تا پایان سال جاری این قوانین را اجرایی کرده و بانکداری اسلامی را امیدوارکننده توصیف کرد.
با توجه به موافقت شورای فقهی بانک مرکزی با انتشار اوراق ودیعه، این بانک در نظر دارد تا در راستای کنترل رشد نقدینگی و جلوگیری از آثار تورمی آن نسبت به انتشار اوراق مذکور اقدام نماید.