هیئت خدمات مالی اسلامی، اقدام به ارائه مجموعهای از برنامههای گوناگون با هدف تسهيل در اجراي استانداردهاي منتشرشده برای کشورهای عضو نمود.
سود خالص بانک اسلامی امارات در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ نسبت به دوره مشابه سال ۲۰۲۱ با افزایش ۶۲ درصدی همراه بوده است.
شرکت بینالمللی اسلامی مدیریت نقدینگی (IILM) مستقر در مالزی اقدام به انتشار ۱٫۲۱ میلیارد دلار صکوک کوتاهمدت با رتبه A-1 در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ نموده است.
کتاب «ابهامزدایی از اقتصاد اسلامی» اثر حسن سبحانی، استاد دانشگاه تهران، با همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و انتشارات سمت منتشر شد.
پیشنویس اصول اساسی مقررات مالی اسلامی در بخش تکافل (بیمه اسلامی) منتشر شد.
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی گفت: بانکداری بدون ربای مقصود قانون، محقق نشد و دلیل آن هم عدم وجود یک دستگاه نظارتی بود، چراکه نهادی وجود نداشت که بر آییننامه، دستورالعمل، قرارداد و رویهها نظارت کند.
این کتاب که حاوی مطالب بانکداری اسلامی نیز میباشد در چهار فصل و بر اساس طرح پرسشها و پاسخهای کوتاه، ساده و مفید بنا شده است.
پیشنویس اصلاحی استاندارد مشترک دو نهاد IFSB-AAOIFI با عنوان چهارچوب حاکمیت شرعی برای موسسات ارائهدهنده خدمات مالی اسلامی منتشر شد.
سازمان حسابداری و حسابرسی موسسات مالی اسلامی (AAOIFI)، بیستمین کنفرانس سالانه هیئتهای شرعی خود را با حمایت بانک مرکزی بحرین برگزار مینماید.
پیشنویس اصول راهنما در حوزه تقویت و تعمیق بازارهای سرمایه اسلامی، به منظور دریافت نقطه نظرات اصلاحی و مشورتی منتشر شد.
این وبینار قصد دارد نقش نهادهای نظارتی و همچنین بازیگران بازار را در حمایت از مقوله تامین مالی پایدار بهویژه از طریق بازار سرمایه اسلامی (یعنی صکوک سبز اسلامی و صکوک اجتماعی) مورد بحث و بررسی قرار دهد.
سند تحول دولت سیزدهم برنامههای کوتاهمدت، میان مدت و بلندمدتی برای اجرای نظام بانکداری منطبق با شریعت و ارتقای سواد مالی و اقتصادی مردم در این زمینه ارائه کرده است.
بانک مرکزی با هدف تقویت نظارت و تطبیق شرعی، وظایف «مسئولان نظارت و تطبیق شرعی» شبکه بانکی و به منظور اجرای این تکالیف، نسخه اصلاحی «دستورالعمل تأیید صلاحیت و عزل یا هرگونه تغییر مدیران ارشد و اعضای کمیتههای ریسک، حسابرسی داخلی و رعایت قوانین و مقررات (تطبیق) مؤسسات اعتباری» را ابلاغ کرد.
بانک مرکزی مصوبه شورای فقهی درخصوص «عقد تسهیلاتی قابل استفاده در تسهیلات اعطایی به شرکتهای کارگزاری فعال در بازار سرمایه» را ابلاغ کرد.
هیئت خدمات مالی اسلامی، مرکز بینالمللی آموزش مالی اسلامی و زیرمجموعه تحقیقاتی آن، اقدام به امضای تفاهمنامه همکاری با هدف ارتقای بیشتر صنعت مالی اسلامی نمودند.
مقالات جدید در بخشهایی همچون بانکداری اسلامی، بازار سرمایه اسلامی و صنعت بیمه اسلامی منتشر شده است
قائم مقام گروه اقتصاد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و عضو شورای بانکی حوزه علمیه، موضوع استقلال بانک مرکزی و بانکهای خصوصی را دو مسئله مورد مناقشه در طرح اصلاح نظام بانکی مجلس بیان کرد.
معناشناسی فقهی استفتائی در موضوع رمزارزها/ استاد حسین بنیادی بررسی کرد؛
این کتاب میتواند اطلاعات جامعی را درخصوص بانکداری اخلاقی با رویکرد اسلامی به مخاطبین انگلیسیزبان ارائه نماید.
این کتاب میتواند اطلاعات جامعی را درخصوص بانکداری اسلامی به مخاطبین انگلیسیزبان ارائه نماید.